Başbakan Erdoğan'a suç duyurusu

Başbakan Erdoğan'a suç duyurusu

Afyonkarahisar`da bir grup şehit ailesi ve gazi görevi kötüye kullandığı gerekçesiye Başbakan ve İçişleri Bakanı`na suç duyurusunda bulundu.

Afyonkarahisar`da bir grup şehit ailesi ve gazi, terör örgütü mensuplarının Habur`da kahraman gibi karşılanmasına sessiz kalarak görevi kötüye kullandığı, ülke bütünlüğünü bozduğu ve Anayasa`yı ihlal ettiği iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulundu.

Teslim olan PKK`lılar için yapılan kutlama törenlerine tepki gösteren Afyonkarahisarlı şehit aileleri ve gaziler, görevi kötüye kullanma, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, Anayasa`yı ihlal gerekçeleriyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında kamu davası açılması yönünde Cumhuriyet Başsavcılığı`na dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.

Afyonkarahisarlı 65 şehit ailesi ve gazinin dilekçesini Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkan Yardımcısı Piyade Uzman Çavuş Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Cumhuriyet Başsavcılığı`na teslim etti. Suç duyurusunu şehit aileleri ve gazilerin isteği doğrultusunda yaptıklarını belirten Kumartaşlı, "Suç duyurusunu tamamen hükümete olan tepkilerimizi dile getirmek için bulunduk. Hiçbir şekilde toplumu kışkırtmak gibi bir düşüncemiz veya başka bir amacımız yoktur" dedi.

Şehit ailelerinin ve gazilerin dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:"Son günlerde basına da yansıyan haberlerde de görüleceği üzere hain terör örgütü mensupları kahramanmışçasına karşılanmakta, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğü zedelenmek istemekte ve bu oyunlar başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay eliyle oynanmakta, yapılanlara sessiz kalınmaktadır. Görüleceği üzere yaşanılan süreçte sorumlular TCK`nın ilgili maddelerinde belirtildiği gibi bulundukları görevi kötüye kullanmakta, devletin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye düşürmekte ve Anayasa`yı ihlal suçunu işlemektedirler."

Etiketler :