Başbakan Erdoğan'a sunulan gizli dosya

Başbakan Erdoğan'a sunulan gizli dosya

Erdoğan'a İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü tarafından sunulan gizemli mavi dosyanın içeriği hakkında ilginç iddialar ortaya atıldı. Erdoğan'ın korumalara bile teslim etmediği dosyanın içeriği şöyle:

Okan Haksever'in haberi

Erdoğan'ın elindeki gizemli mavi dosyanını içinde fuhuş çetesine bulaşan askerlerin isimlerinin yer aldığı ileri sürüldü. İddialara göre o dosyada fuhuş skandalına bulaşan generallerin isimleri yer alıyordu. Erdoğan bu isimleri MGK'da açıkladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın Başbakan Erdoğan’a sunduğu mavi dosyada, İstanbul’da yürütülen ve generallerin isimlerinin de karıştığı fuhuş operasyonuna ilişkin bilgilerin yer aldığı iddia edildi.

Erdoğan, Çarşamba akşamı İstanbul’a gelişinde Atatürk Havalimanı’nda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından kendisine mavi bir dosya sunuldu. Erdoğan'ın mavi dosyaya özel ilgi göstermesi gözlerden kaçmamıştı.

İÇERİĞİ BELLİ OLUYOR

Başbakan Erdoğan’ın çok önem verdiği gözlenen o mavi dosyayla ilgili ilginç iddialar dolaşıyor. İddiaya göre, dosyanın içeriğinde İstanbul’da yürütülen çok gizli bir fuhuş çetesi operasyonuna ilişkin bilgiler yer alıyor.

Çetenin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli aralarında generallerin de bulunduğu çok sayıda önemli isme şantaj yapmak üzere elde ettiği görüntüler elde ettiği öğrenildi.

Dosyada, adı fuhuş operasyonuna karışan generallerin listesi ve olayların ayrıntılı olarak yer aldığı öğrenilirken, Başbakan Erdoğan’ın, dosyayı dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu’nun gündemine taşıdığı da kayedildi.

ASKERİN KONUDAN HABERİ VAR

Alınan bilgilere göre İstanbul Valisi Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, dosyanın içeriği hakkında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oraminal Eşref Uğur Yiğit’i de bilgilendirdi.

Dosyada yer alan ayrıntılı bilgilerin bir özetinin de Oramiral Yiğit’e sunulduğu öğrenildi. Dosyada yer alan bilgiler çerçevesinde önümüzdeki günlerde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde soruşturmaların açılması bekleniyor.

ŞU ANA KADAR 80 SUBAY İFADE VERDİ

Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Merkez Komutanlığı’nda aralarında askeri öğrencilerin de bulunduğu 23 muvazzaf subayın bilgi sahibi olarak ifadesi alındı.

Bugün alınan ifadelerle birlikte soruşturma kapsamında 80 muvazzaf subayın ifadesi alınmış oldu. İfadesi alınan 80 muvazzaf subaydan hiçbiri çeteden şikayetçi olmadı.

Çete tarafından fuhuş amaçlı kadın temin edildiği ve şantaj yapıldığı öne sürülen ve Deniz Harp Okulu Komutanlığı'ndan istifa eden Tuğamiral Türker Ertürk ile amiraller M. Ş., S.E. H.Ç. ve Ş.Y.'nin de önümüzdeki günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadelerine başvurulacak.

ÜÇ AYRI SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığın’ca yürütülen soruşturmanın haricinde Deniz Kuvvetleri’nde görevli subaylara ilişkin iddialar nedeniyle Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı’da kendi içinde soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında altısı muvvazzaf subaya ait olmak üzere 10 evde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan aramanın ardından Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı’da arama yapıldı.

KABUL ETMEZLERSE NAZİKÇE TEHDİT EDİN

Çetenin zorlaması sonucunda amirallerle ilişkiye giren kadın öğrencilerin, amiraller tarafından bir kez daha istenmesi ve kadın öğrencilerin ise bunu kabul etmemesi üzerine ise ikaz etmek için nazikçe tehdit edilebileceğinin de bu notlarda yer aldığı ifade edildi.

Ayrıca Poyrazköy davasının sanıklarından Albay A.T.nin isminin geçtiği bir notta ise Ş. isimli bir kadın öğrencinin A.T'nin ayarladığı paşayı reddetmesi üzerine okuldan atıldığı bilgisinin yer aldığı kaydedildi.

Ayrıca 2010 YAŞ’ında terfi etmesi beklenen albay ve amirallarin isimlerinin de yer aldığı notlar ele geçirildi.

Dünya Bülteni

Etiketler :