Başbakan Erdoğan'dan Mübarek'e çağrı

Başbakan Erdoğan'dan Mübarek'e çağrı

Başbakan Erdoğan, Mübarek'e çağrıda bulundu: Halkın taleplerine ve haykırışına kulak verin.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e tavsiyede bulundu ve "Bizler insanız, faniyiz. Her birimiz öleceğiz. Baki olan saygıyla anılmaktır. Halkın insani taleplerine kulak verin" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, kardeş hakların istikrarsızlık yaşamaması için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini dile getirdi.
"İçindeki sorunları çözemeyen, iç karışıklıklardan kurtulamayan ülkeler aydınlık geleceğe ulaşamazlar" diyen Erdoğan, özetle şunları kaydetti:
"Bunun için Filistin'de ulusal uzlaşı çağrısı yaptık, bunun için Lübnan'da siyasi uzlaşıyı sağlamaya çalıştık. Bölgemizdeki ülkelerin iç barışlarını, birlik ve bütünlüklerini, demokratik gelişmelerini destekledik. Bu grup mazlumların sesi olarak tarihe ismini yazdırmış bir gruptur. Tarihte baskıyla ayıkta kalmayı başaran hiç bir yönetim yoktur. İnsanlık onuru ve haysiyeti tüm duvarları yıkmış, mazlumun ahı aheste de olsa çıkmıştır. Halkın demokratik taleplerine hiçbir iktidar duyarsız kalamaz. Halka rağmen hiçbir iktidar ayakta duramaz.
Sayın Hüsnü Mübarek'e tavsiyede, içten uyarıda bulunuyorum. Bizler insanız, faniyiz. Her birimiz öleceğiz, geride bıraktıklarımızdan dolayı sorgulanacağız. Hepimizin gideceği yer 2 metreküp çukurdur. Hepimiz gelip geçiciyiz. Baki olan saygı ile anılmaktır. Bizler halk için varız, Halk için bu görevleri yapıyoruz. Halkın haykırışına kulak verin. Halktan gelen değişim arzusunu tereddüt etmeden karşılayın. Yarın öldüğünüzde hoca efendi gelip 'Cumhurbaşkanı, devlet başkanı, başbakan, bakan niyetine' demeyecek. 'Milyarderler niyetine' demeyecek. 'Er kişi niyetine' diyecek. 'Hatun kişi niyetine' diyecek.
Halkın haykırışına, son derece insani taleplerine kulak verin. Halktan gelen değişim arzusunu hiç tereddüt etmeden karşılayın. İstismarcıların, kirli odakların, Mısır üzerine karanlık senaryoları olan kesimlerin inisiyatif almasına fırsat vermeden; Mısır'ın huzuru, güvenliği, istikrarı adına önce siz adım atın. Halkı tatmin edecek adımlar atın.Bugünün dünyasında özgürlükler ertelenemez. Bizim temennimiz bu olaylarının büyük acılara dönüşmeden sonuçlanmasıdır.
Mısır bir medeniyet ülkesidir. Mısırlı kardeşlerimize de sesleniyorum. Bu direniş sürecinde silahtan uzak, tarihinize, kültürünüze sahip çıkın. Sadece özgürlüklere sahip olmanın hassasiyetli mücadelesini verin diyorum. Özgürlük ve demokrasi bir ulufe değil bir haktır. Mısır'da bir kişinin ülkemizi bizim canımızından can gitmesi demektir. Türkiye, kardeş Mısır ve Tunus halkının yanında durmaya, umutları da paylaşmaya devam edeceğiz."

EL CEZİRE KANALI KONUŞMAYI CANLI YAYINLIYOR
Tunus ve Mısır'daki protestoları yakından izleyen ve Arap halklarının yakından takip ettiği El Cezire televizyonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün TBMM Ak Parti grubunda yaptığı konuşmayı canlı olarak yayınlıyor.
Erdoğan'ın Mısır'daki gelişmeleri de değerlendirdiği ve Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e reform çağrısında bulunduğu konuşma, başından itibaren Arapça simültane çeviri ile ekrana taşınıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :