Başbakan Erdoğan'ı çıldırtan görüntü

Başbakan Erdoğan'ı çıldırtan görüntü

Başbakan Erdoğan memleketi Rize'de yaşanan felaket sonrası bölge gitti. Gitti ama gördüğü görüntüler gittiğine bin pişman etti.

Başbakan Erdoğan, dün öğle saatlerinde 'Ana' uçağıyla geldiği Trabzon'dan, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle Rize'ye hareket ettikten sonra, yanında bulunan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'ndan yıkılan ve hasar gören binaların fotoğraflarına da bakarak bilgi aldı. Başbakan Erdoğan, Vali Hacımüftüoğlu'na yıkılan ve hasar gören binaların fotoğrafları arasında yer alan bir fotoğrafı özellikle gösterdi. Başbakan Erdoğan da fotoğrafı inceleyip, "Eski başkan yaptırdı. Mehmet yaptırdı" dedi. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise Başbakan Erdoğan'a, binanın ilk katının çay alım yeri, üst katının ise imam evi olduğunu iletti.

'BAŞBAKAN, AK PARTİ'NİN BELEDİYELERİNE BAKSIN'

Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafı göstererek "Mehmet yaptırdı" dediği Gündoğdu Beldesi'nin eski Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Aslankaya ise DHA'ya bina ile ilgili olarak açıklama yaptı. Mehmet Aslankaya, "Bina belediye başkanı olduğum dönemde yapılan bir binadır. Lojman amaçlı bir bina olarak inşa ettik. O dönemde belediye işçileri kalıyordu. Binayı yer olmadığı için dere yatağına yapmak zorunda kaldık. Başbakan Erdoğan, 'Belediyenin yaptığı bir bina olursa izah edilemez' diyor. Başbakan Erdoğan, AKP'nin şimdiki belediyelerine baksın. Derepazarı Belediyesi'nin yeni binası da dere yatığı üzerinde. Başbakan Erdoğan bunları incelesin" dedi.

Bu arada, Gündoğdu Beldesi'ndeki basın toplantısı sorasında Rize Valiliği'ni ziyaret eden ve
burada basına kapalı olarak yetkililerle görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle Trabzon'a geçti. Başbakan Erdoğan, saat 19.17'de Trabzon'dan 'ANA' uçağı ile Ankara'ya hareket etti.

Etiketler :