Başbakan Erdoğan'ı halıya nakşetti

Başbakan Erdoğan'ı halıya nakşetti

Ispartalı halı dokumacısı ve portre sanatçısı Ahmet Aksakal Başbakan Erdoğan'ın çok hoşuna gidecek bir jest yaptı.

Ispartalı halı dokumacısı ve portre sanatçısı Ahmet Aksakal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini, AK Parti'nin seçim kampanyasında kullandığı şarkının söz ve notalarıyla ipek halıya dokudu.
 
Ahmet Aksakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'nin seçimlerde kullandığı, ''Aynı yoldan geçmişiz biz'' şarkısını ilk duyduğunda çok beğendiğini söyledi.
 
 
Şarkının memleketin birliği, beraberliği, halkın dağda, bayırda, yaylada çalışmışlığı, yağmur altında ıslanmışlığını anlattığını ifade eden Aksakal, yaklaşık bir yıl önce şarkıda geçen sözler, müziğin notaları ve Başbakan Erdoğan'ın portresini halıya dokumaya karar verdiğini kaydetti.
 
Yaklaşık 3 ay modelleme çalışmasının ardından bir yıllık çalışma ile tamamladığı halının 120 santimetre eninde, 170 santimetre boyunda olduğunu belirten Aksakal, ''Halının 1 santimetre karesinde 36 düğüm var. Çözgüsü, atkıları ve halının iskeleti ipek, ilmeği ise yündendir. Halı 74 renkten dokundu. Modelin çizilmesi, iplerinin ayarlanması, dokunması, yıkanması, tüm işlemleri bir yılımızı aldı'' dedi.
 
Aksakal, halının kenarına ''Aynı yoldan geçmişiz biz'' şarkısının notalarını, üst kısmına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini ve AK Parti'nin amblemini, alt kısıma da ''Aynı yoldan geçmişiz biz'' şarkısının sözlerini farklı renklerle işlediklerini anlattı.
 
Halıyı hazırlarken Süleyman Demirel Üniversitesi'nden akademisyenlerin de görüşlerini aldığını dile getiren Aksakal, halıyı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a daha sonra belirlenecek bir gün takdim edeceğini ifade etti.
 
Kendisinin bir halk çocuğu olduğunu dile getiren Aksakal, ''Bu şarkıyı çok sevdim. Güzel şeyleri halıya dokurum. Örneğin Çanakkale şehitlerimizi, Kuvayi Milliyecilerimizi, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını da dokuduk'' diye konuştu.
 
Ahmet Aksakal, Türkiye ve dünyadan pek çok siyasetçi ve sanatçının da halı portresini yaptığını sözlerine ekledi.
 
Kaynak: AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.