Başbakan Erdoğan'ı kim dinletti?

Başbakan Erdoğan'ı kim dinletti?

Aydınlık Dergisi'ne yapılan baskınla ortaya çıkan dinlenme olayının kimler tarafından yapıldığı araştırılıyor

Aydınlık Dergisi'nde yayınlanan Başbakan Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın telefon görüşmesi olduğu iddia edilen diyaloglar bu soruyu akla getirdi. Yayınlanan telefon görüşmesinin 2004 yılına ait olması ise bu şüpheleri kuvvetlendiriyor.

Aydınlık Dergisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı dinlemek için iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü'ne ait yasa dışı cihazları mı kullandı?

Skandal dinleme Ergenekon delil klasörlerine giren belgeleri akıllara getirdi. Üstelik Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün de bu konuda çok önemli ifadeleri var. Şener Eruygur'un ADD'sinde ele geçen Cumhuriyet Çalışma Grubu belgelerinde ise Başbakan'ın telefon numarasının elde edilmesi gerektiği açıkça belirtiliyordu. Dahası "Erdoğan dinlensin, seçimden önce aleyhine kullanılsın" talimatları verildiği de deşifre olmuştu.

Ergenekon sanığı Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde Levent Ersöz'ün bir çok önemli ismi yasa dışı dinlettiği ortaya çıkmıştı. Jandarma bütçesinden 7 buçuk milyon lira para harcanarak dinleme cihazları alındığı tespit edildi...

Hilmi Özkök ise Ergenekon'da tanık olarak verdiği ifade de Ersöz'ü yasa dışı işlerle ilgili uyardığını anlattı.

Ve bugün.... Yöneticileri Ergenekon'da yargılanan İşçi Partisi yayın organı Aydınlık Dergisi ses kayıtlarının Kıbrıs'ta Annan Planı Referandumu yapıldığı döneme ait olduğunu açık açık ifade ediyor.. Yani Eruygur ve Ersöz'ün görevde olduğu, binlerce insanın yasa dışı yollarla takip edildiği günler.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayı detaylı şekilde soruşturuyor. Çok sayıda CD ve DVD'ye el konuldu Dinlemenin arkasından çıkacak kişi ya da kişiler bakalım kim olacak...

Etiketler :