Başbakan Erdoğan'ın Kutlu Doğum konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Kutlu Doğum konuşması

Başbakan Erdoğan, ÖNDER ile İBB'nin ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği'nde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Recep Tayyip Erdoğan, son yıllarda İmam Hatip Liseleri'nde yapılan gelişmeleri kaydederek "Yine o kadar mesuduz ki siyeri tüm okullarımızda okutabilme imkan ve tercihini sunabildik. Eğer şahsıma 12 yılda yaptıklarından hangisi diye sorarlarsa 'Yeniden İmam Hatip Liseleri'ne cansuyu verme şerefine nail olmak diyebileceğim" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

"Yüce yaradanımız Fetih suresi 8. ayette 'Muahakkak ki biz seni şahid olarak bir müjdeleyici olarak gönderdik' diyor. O bir müjdecidir. Hz. Peygamber, çoraklanmış kalplere bir yağmur gibi inen rahmettir. Oturuşu kalkışı ve duruşuyla, tavrıyla edasıyla her sözüyle tam anlamıyla bir hikmettir. O kadar bahtiyarım ki İmam Hatip'e gittim, orada Kuran ve hadisleri öğrendim oradan mezun oldum. O kadar mutluyum ki çocuklarım da oradan mezun oldu. O kadar mutluyuz ki 28 Şubat'ta kapılarına zincir vurulmuş İmam Hatiplerin yeniden açılmasını sağladık.

"12 YILDA İMAM HATİPLERE CANSUYU VERDİK"

Yine o kadar mesuduz ki siyeri tüm okullarımızda okutabilme imkan ve tercihini sunabildik. Eğer şahsıma 12 yılda yaptıklarından hangisi diye sorarlarsa 'Yeniden İmam Hatip Liseleri'ne cansuyu verme şerefine nail olmak diyebileceğim. Asıl olan geride fani eserler değil baki eserler bırakmaktır. Asıl rehber şu ve ya bu değil Allah nebisi peygamberimizin kitabıdır. Bazıları gibi 'Pensilvanya söylediyse doğrudur'. Hayır.  

"O SIFAT SADECE PEYGAMBERİMİZE AİTTİR"

Peygamberimiz miraçtan indiğinde müşrikler Ebu Bekir'in yanına geldiler. 'Seninki yine sapıkça şeyler söylüyor' dediler. Hz. Ebu Bekir de dedi ki 'O ne söylerse doğrudur' dedi. O sıfat sadece peygamberimize aittir. Peygamberimiz veda hutbesinde 'Sözümü iyi dinleyin. Müslümanlar kardeştir. Bir Müslüman'a kardeşinin canı da malı da helal olmaz' demiştir. Peygamberimiz bu emrini verdikten sora bize şahadet parmağını kaldırpı 3 kez 'şahit ol ya Rab' diye seslenmişti.

"MÜSLÜMAN KARDEŞİNİ SIRTINDAN HANÇERLEMEZ"

Ondan bize kalan emanetler, Kuran ve hadislerdir. Kardeşler birbirlerine kem gözle bakmaz. Birbirlierini Kürt, Laz, Gürcü diye aralarına duvarlar örmez. Gençler, Filistin sizin kardeşinizdir. Esma'ın şahsında Mısır senin kardeşindir. Irak, Suriye, Myanmar, Bangladeş senin öz be öz kardeşindir. Kardeşine sırtını dönen, peygamberimizin şahitlik yeminine de sırtını dönmüştür. Müslüman kardeşini sırtından hançerlemez, kardeşler gidip batı ülkelerine kardeşlerini şikayet etmez.

"HİÇBİR İHANET O HAİNLERİN YANINA KAR KALMAMIŞTIR"

La ilahe illallah diyenler, inanmayanlarla işbirliği yapmaz, kendi ülkelerine ihanet etmezler. Müslümanları gizlice dinleyenler, bırakın yemini insani şerefli değerlere sırtını dönmüştür. Ama emin olun hiçbir ihanet o hainlerin yanına kar kalmamıştır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.