Başbakan Erdoğan'ın unutamadığı fotoğraf

Başbakan Erdoğan'ın unutamadığı fotoğraf

Başbakan Erdoğan, Adnan Menderes'in idama götürülmesi esnasındaki resmi hiç unutamadığını belirterek, "Bu yolda olabilecek hiçbir şey sizi bu yoldan yıldıramaz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes'in idama götürülmesi esnasındaki resmi hiç unutamadığını belirterek, "Bu yolda olabilecek hiçbir şey sizi bu yoldan yıldıramaz." dedi.

Başbakan Erdoğan, Habertürk Televizyonu'nda katıldığı programda gündeme yönelik konularda önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, Adnan Menderes'in idam sehbasına götürülme resmini hiç unutmadığını belirterek, şunları söyledi: "Ben 27 Mayıs'ın olduğu dönemlerde 7-8 yaşında bir çocuktum. Babam demokrattı. O günleri kendisinden dinler, o zamanlarda hele hele idam sehpasına götürüldüğü gazeteleri, mecmuaların.. Hayat mecmuasındaki kapağı hiç unutamıyorum. Merhum Menderes idam sehpasına götürülüyor. Unatamadığım tablolardan bir tanesiydi. Sonra merhum Özal'da gördüm. Özal da o kapalı spor salondaki konuşması esnasında o mermi kendisine isabet etmedi. Allahın verdiği canı kimse alamaz ifadesi... Siyasetin kaderinde buna benzer durumlar var. Bu yolda olabilecek hiçbir şey sizi bu yoldan yıldıramaz. "

Kendisinin siyasete yukardan inmediğini ifade eden Erdoğan, "Buraya kadar geldiğimde de sağolsun iyi ekiplerle geldik.27 Mayısve 12 Eylüle baktığımızda burada ben hesaplaşmanın ötesinde bir şey görüyorum. Şu anda hazırladığımız bu paket zihniyet dönüşümünü yaparken iade-i itibar sağlıyor. Bunu birileri başka yerlere çekiyor. Oralarda parmağı olanların bir çoğu pişman olduklarını söylediler. Yani benim üzüldüğüm bir sağdan bir soldan idam ettik gibi yaklaşımlar yakışır şeyler değil. Bu işin zihniyetinde ne tür bir anlayışın olduğunu göstermesi bakımından bu çok çirkin bir anlayıştı. Biz gerektiğinde babamız bile bir yanlış yapmış olsa bunu sahiplenmemesi lazım. Bu tür şeylerde de biz tarihe havale ediyoruz. Sorulacak bir hesap varsa bunu da sormamız gerekir. Bir daha bu tür tabloları görmek istemiyoruz. Biz iler demokrasi dediğimiz zaman kimsenin bundan rahatsız olmaması lazım."diye konuştu.

"TEĞET BİLE GEÇMEDİ"

"Siz yerleşmiş bir düzene karşı mücadele veriyorsunuz. Örneğin ben IMF ile anlaşmadığımızda korkmuştum. Korkmuyor musunuz?" şeklindeki soruya ise Erdoğan, şu cevabı verdi: "Bizde gelenekçi bir yapı var. İstemezükçü anlayış. Bunlar aşılacak. IMF meselesinde geçmişten bu yan kimse sorgulanmıyor. Egemen güçler IMF'nin kaynağını onlar yediler. Biz IMF ile anlaşma noktasında soru işaretlerini ortaya koyduğumuzda bunu daha fazla geciktirmeyin diye akıl veriyorlardı. Biz IMF ile her şeyden önce ortağız. IMF bize yöneten değil ortağı anlayışı ile bakacak. Bize siyaseten yönetme noktasına giremez. IMF'nin başkasına da söyledim. Bize asla baskı yapmayın. Biz sizin istediğiniz anlamda bir değişiklik düşünmüyoruz. Neredeyse 3 yıl oluyor, biz IMF ile çalışmıyoruz. Ne oldu? Biz teğet geçecek dedim. İnanın teğet bile geçmedi. İşsizlikte 11 puana indik daha da ineceğiz. Ben faizde bile arzu ettiklerimi yapamadım."

Etiketler :