Başbakan her işsize iş bulmak zorunda

Başbakan her işsize iş bulmak zorunda

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ASKON'da konuştu:

Türkiye'nin büyük imkanları olan bir ülke olduğunu belirten HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kalkınmanın tek başına yeterli olmadığını söyleyerek; yatırım yapan, üreten ve istihdam oluşturan, ihracat ağırlıklı bir ekonomik sisteme ihtiyaç olduğunu söyledi. Kurtulmuş, milli gelirin adaletli bir şekilde dağıtılmasının önemine de dikkat çekti. 

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği'nin (ASKON) İstanbul Cevizlibağ'daki genel merkezinde iş adamları ile buluşarak, HAS Parti'nin ekonomi politikalarını anlattı. Bugünkü neo-liberal politikaların temelinin 24 Ocak kararları ile atıldığını söyleyen Kurtulmuş, “24 Ocak kararları Türkiye'nin küresel ekonomik sisteme entegre olması için atılan bir adımdır. 28 Şubat da benzer sürecin tamamlanması için gerçekleştirilmiştir. İrtica yalanları işin makyaj kısmıdır. Bu darbelerden sonra hem siyasi yapı hem de ekonomik yapı değişmiştir. 2000 ve 2001 krizleri ile de bu süreç tamamlanmış ve Türkiye küresel finans kapitalizmine teslim edilmiştir” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN HER İŞSİZE İŞ BULMAK ZORUNDA
Mevcut ekonomi sistemini sert bir dille eleştiren ve insanı ihmal ettiğini belirten Kurtulmuş, hükümetin uyguladığı ekonomi politikasının Derviş-Fischer-Erdoğan modeli olduğunu savundu. Ekonomi politikalarında insanın unutulduğunu iddia eden Kurtulmuş, “Bu sistem sürdürülebilir değildir. İnsanın ihmal edildiğini belirtiyoruz ve ekonomik sistemimizi ne siyaset ne piyasa, önce insan modeli üzerine oturtuyoruz. Komünizm ve faşizmin kalkınması iyiydi ama insanı ihmal etti. Kapitalizm de piyasayı yücelttiği için çökecektir” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın “Ben Başbakan olarak herkese iş bulmak zorunda mıyım?” sözlerini eleştiren Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Biz de diyoruz ki ‘Evet bulmak zorundasın.' Eğer bulamazsan o koltukta oturmamalısın. Bir başbakanın öncelikli görevi halkına iş bulmaktır.” Türkiye'de kamunun birikim aracı olarak kullanıldığını belirten Kurtulmuş, ekonominin önemli bir kısmının kayıt dışı olduğunu belirterek, ekonomik sistemin bu şekilde kontrol edildiğini söyledi.
Türkiye'ye gelen sermayenin yatırıma ve üretime gitmediğini ifade eden Kurtulmuş, cari açık riskine dikkat çekti ve “Cari açık hükümetler tarafından yurtdışına verilmiş siyasi rüşvettir. ‘Aman ha hükümetimize dokunmayın' rüşvetidir. Bu cari açığı çözeceğini söylemeyen hiçbir siyasetçiye inanmayın” çıkışında bulundu.

KİMSE UMUT TÜCCARLIĞI YAPMASIN
“Ekonominin ve siyasetin en önemli sorunu iç borç stokundan kaynaklanan bütçe açığı ve bütçe içi faiz ödemeleridir. İç borç stokuyla ilgili kalıcı bir çözüm önermeyen herkes umut tüccarıdır” diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:
“Rantiyeye yapılan toplam 620 milyar TL'ye karşılık AK Parti iktidarlarının toplam sosyal harcamaları 54,6 milyar dolardır. Bu oran rantiyeye yapılan ödemelerin yüzde 8,4'üne denk gelmektedir. Halka maalesef bu konuda doğrular söylenmemektedir. Faiz ödemeleri bu dönemde azaltılamamıştır. 2002'de 91,7 milyar dolar olan iç borç stoku Şubat 2011 itibariyle 224,7 milyar dolara çıkmıştır.” HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, istihdam sorununun çözülmemesi halinde kangren haline geleceği uyarısında da bulundu.

YENİ AKİT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.