Başbakan Ispartalılara müjde verdi

Başbakan Ispartalılara müjde verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da katıldığı açılış töreni ve mitingde kentte yapmayı planladıkları yeni hizmetleri açıkladı.

Özellikle sağlık tesisleri konusunda müjdeler veren Erdoğan, Ispartalılar'dan yoğun alkış aldı.
Isparta'ya 79 yılda ulaştırılan hizmetlerle 6,5 yılda yapılan hizmetlerin ortada olduğunu söyleyen Erdoğan, Isparta'ya 3 bin 768 bilgisayar gönderdiklerini bildirdi. Üniversite bünyesinde hukuk fakültesi kurulduğunu, güzel sanatlar enstitüsü ile 6 meslek yüksek okulunun hizmete girdiğini aktaran Erdoğan, eğitim fakültesinin kurulma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Haziranda yüksek öğretim yurdunun da bitirileceğini sözlerine ekleyen Erdoğan, 2002 yılından beri kendilerine müracaatta bulunan 3 bin 900 öğrenciye 2.1 milyon TL yardım ettiklerini söyledi. Sağlık konusunda Isparta'ya 44 trilyonluk yatırım yaptıklarını bildiren Erdoğan, 400 yataklı Isparta Hastanesi'nin yapımını planladıklarını müjdeledi. Şarkikaraağaç ve Yalvaç devlet hastanelerinin yapımına bu yıl için de başlanılacağını ifade eden Erdoğan, sosyal yardım olarak da 43 trilyonu Isparta'ya aktardıklarını açıkladı.

Göreve geldiklerinde 9 olan doğalgazlı il sayısının şu an 63 olduğunu söyleyen Erdoğan, "Chorc'un evinde Chatherina'nın evinde doğal gaz olacak da Ayşe'nin, Fatma'nın, Hasan'ın, Hüseyin'in evinde niye doğalgaz olmayacak? Tarımda Isparta'mıza gönderdiğimiz para 128 milyon TL. İnanıyorum ki Isparta 29 Mart'ta bir kez daha yüzümüzü güldürecek. Hasan Balaman'la burada yola devam edeceğiz. Biz sizin emanetine nasıl sadık kaldık ve yücelttiysek inanıyorum ki size emanet ettiğimiz başkan adaylarımızın tümüne sahip çıkacaksınız." diyerek sözlerini tamamladı.

Erdoğan konuşmasından sonra 64 tesisin açılışını yaptı. Açılışı yapılan tesisler arasında Emniyet Müdürlüğü binası, anaokulu, ilköğretim okulu, lise, spor tesisi, gölet gibi büyük projeler yer aldı. (CİHAN)





Etiketler :