Başbakan olsam kozmik odaya girerim

Başbakan olsam kozmik odaya girerim

SP lideri Numan Kurtulmuş: Başbakan olsam kozmik odaya girerim, girmeyeni görevden alırım.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, USAK'ta yaptığı konuşmada bugüne kadar anayasa değişikliklerinin ''Ya namlunun ucunda ya da AB dayatmasıyla'' yapılageldiğini söyledi. Kurtulmuş, başbakan olursa kozmik odaya gireceğini açıkladı.

USAK panelinde konuşan Kurtulmuş, yeni anayasa değişiklik paketindeki unsurlardan bahsederek, bunun da başında 'YÖK' konusunun geldiğini söyledi. Bu tür eksiklikleri hükümete ilettiklerini anlatan Kurtulmuş, Türkiye'de topluca anayasa değişikliğinin en geç iki-üç yıl içinde gerçekleşeceğini kaydetti. AK Parti iktidarının en önemli icraatının cumhurbaşkanını halka seçtirmek olduğunu belirten Kurtulmuş, ancak bu güne kadar Ermenistan konusunun Parlamento'da tartışılmamış olmasını da eleştirdi.

'Başbakan olsanız kozmik odaya girer miydiniz?' şeklindeki soruya Kurtulmuş, ''Ben başbakan olsam (ya da olduğumda), kozmik odaya girerim. Girmeyeni de görevden alırım. Başbakanın o odaya girmeye hakkı var.'' cevabını verdi.

Ergenekon soruşturması konusunda ise Kurtulmuş, ''Siyaset bu konuda ağzını kapatmalı. Biri savcıyım, diğeri avukatım diyor. Bunlardan kaçınılmalı. Sonuna kadar gidilmeli, korkulmamalı.'' diye konuştu. 28 Şubat'a da değinen Kurtulmuş, ''28 Şubat çok başarılı bir darbedir. Kimse konuşmuyor. Beyler ellerini, kollarını sallayarak geziniyor. 2003 ve 2004'de de neden darbe yapılamadı? Bunun sebebi 28 Şubat'ı örnek almalarıdır. Darbeciler darbe yapmak için iç destek de dış destek de bulamadı.'' ifadesini kullandı.

Anayasa değişikliği konusunda CHP ve MHP muhalefetinin sanki anlaşmış gibi davrandığını söyleyen Kurtulmuş, ''Muhalefet uzlaşmamak üzere anlaşmış.'' dedi.

Etiketler :