Başbakan Radyodan Seslendi

Başbakan Radyodan Seslendi

Başbakan TRT rfadyolarına konuk oldu.

TRT radyolarına konuk olan başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılın ilk dakikalarında TRT Radyo-1 ve TRT FM'de 2010 yılını değerlendirerek, 2011'de izleyecekleri politikalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Önce 2011 yılına ilişkin temennilerde bulundu Erdoğan.

2011 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için barışa ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Ancak hepsinden ötesi son dönemlerde ülkemizde meydana getirilmek istenen bu nifak tohumlarına karşı, bu ayrımcılıklara karşı tamamen el birliği, gönül birliği içerisinde, gayretin içinde olmalıyız.
Özerklik tartışmalarına da değindi ve halkın müsterih olmasını istedi.

Halkımız müsterih olsun, milletimiz müsterih olsun; bizim ne bayrağımız üzerinde kimse herhangi bir tasarrufta bulunabilir, ne vatanımız üzerinde herhangi bir ameliyata girişebilir. Bu vatan toprakları içerisinde 73 milyon bir olacağız, beraber olacağız. Ayrımcılığa asla fırsat vermeyeceğiz ve 780 bin kilo metrekarelik vatan toprağımızın tamamını modern bir şekilde ayağa kaldıracağız.
TRT'nin Kürtçe ve Arapça yayınlara başladığını da hatırlatan Erdoğan, bunların kendilerinin bir ayrımcılık yapmadığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :