BAŞBAKANA AÇIK MEKTUP

BAŞBAKANA AÇIK MEKTUP

ASSUBAYLARIN İNSANOĞLUNA ÇAĞRISI, HAYKIRIŞIDIR

Üstler ile biz astlar arasında 1980 darbesi itibariyle giderek açılan, uçuruma dönüşen , göz ardı edilen , göz yumulan Assubay ve emeklilerinin çığlığıdır, insanca çağrısıdır. Bizler özellikle iki yılı aşkın süredir 220 Bin Assubay ve toplamda 1 Milyonu bulan ailelerimizle birlikte gerek facebookta gerekse tweeterdan ve TEMAD ( Türkiye Emekli Assubaylar Derneği ) vasıtasıyla yıllardır özlük haklarımızı almak için her türlü demokratik yollardan sesimizi duyurmaya çalıştık. 12 Eylül 1980 Darbesinden itibaren Yarbay Maaşına eşdeğer maaşımız bütün hükümetler tarafından gözardı edile edile şu an itibariyle Üsteğmen maaşına eşitlenmiştir, DÜZELTİLMELİDİR.

Bizlerin istekleri gayet makul isteklerdir. İnsanca yaşamak istiyoruz.Yaşam standartlarımızın bu günün şartlarına göre düzenlenmesi tek amacımız. Hiç kimsenin ne makamında ne mevkisinde ne de rütbesinde gözümüz yoktur.Kendi yerimizi biliyor,hiyerarşiye karşı olmadığımızı ve asla kurumumuzu yıpratmak amacında olmadığımızı tüm samimiyetimizle bildiriyoruz.

Bizler vatanımıza,milletimize,bayrağımıza ,sancağımıza,bağlı insanlarız.Vatan için seve seve can vermeye de her zaman hazırız.Lakin bizlerinde ailesi, çocukları var.Üniversitelerde evlatlarımızı okutamaz durumdayız..1300TL emekli maaşıyla geçinmek bu günkü şartlarda mümkün değildir. Bütün çabalarımıza rağmen Biz Assubay ve emeklilerine 11 yıldır hiç bir iyileştirme yapılmadı. Meclis Komisyonuna Genelkurmay tarafından gönderilen 926 sayılı Personel kanundaki İNTİBAK,TAZMİNAT VE MAAŞ iyileştirmelerinin hak ve adalete uygun düzenlenmesi EN ÖNCELİKLİ CAN DAMARIMIZ OLAN TALEBİMİZDİR.

Sayın Başbakan ve bütün siyasiler Demokratikleşme paketlerinden bahsederken yıllardır mağdur olan BİZ ASSUBAYLAR İÇİN HİÇ KİMSE DEMOKRATİKLEŞME PAKETLERİ nden dahi bahsetmemişlerdir. Sahiden Dünya Ordularında olan adalet bizim ordumuza ne zaman gelecek. Üstlerle %85 e karşı Bizlere % 30- 45 arası olan EMEKLİ MAAŞ farklılıkları ne zaman giderilecek.

Bir çok Astsubay 4 yıllık Üniversite mezunudur, Ben dahil 2 üniversite okuyanlarımız çoğunluktadır, ancak Lise Mezunu Albay ile yıllar içersinde sürekli kendilerine intibak ile 2 yıllık Yüksekokul mezunu olmalarına rağmen, 3 yıllık sonra da 4 yıllık üniversite bitirmiş gibi gösterilen ÜST lerin bizlerden 2-3 kat maş almaları, bir çok isim adı altında tazminat almalarına karşı bizler 25 yılımızın 15 yılını kesintisiz ailelerimizden ayrı görev yapan Assubaylara bu haklar niçin verilmemektedir. 2. Ve 3. Dereceden zorunlu emekli olan Astsubay emeklilerinin de Subaylar da olduğu gibi ACİLEN 1. Dereceye intibakları YAPILMALIDIR.

Bu kapsamda devletin çok önemli kademelerinde görevli şimdiki MİT ( Milli İstihbarat teşkilatı Müsteşarı ) sayın Hakan FİDAN da bizler gibi Astsubay olarak görev yapmıştır, kendisi hangi zorluklarla silahlı kuvvetlerden ayrılmıştır, bütün bunlar sorgulanmalıdır.
Diğer hiçbir meslek gurubunda 25 yılın 15 yılı ailesinden ayrı, dağda, bayırda, çadırlarda, soğukta, doğumuzun, Güneydoğumuzun zor şartlarında, şehitler, gaziler vererek görev yapmaları mümkün değildir, bizlerin durumu farklıdır ve özeldir..Bu zor şartlar altında görev yapmanın ağırlığı nedeniyle ben 3 kez beyin ameliyatı geçirdim, eşim de halen kanser tedavisi görmeye devam etmektedir, bu durum da olan bir çok silah arkadışımız mevcuttur.

Şimdiki Başbakanımız dahil , şu ana kadar ki bütün siyasilerin, bizlerin içler acısı durumlarımızı çözüme kavuştaramamalarının asıl nedeni olarak bizlerin sorunlarını daima üstlerden dinledikleri olduğunu düşünüyoruz. Temsilcimiz TEMAD ile biz Silahlı Kuvvetler mensuplarının ve EMEKLİLERİNİN bizzat siyasetin en üst kademesi tarafından dinlenilmediği sürece çözüme kavuşması çok zordur.Çözüm için bizlerin en üst kademede kabulü zorunludur..

Ekonomik sıkıntılarının giderilmesini müteakip TSK ler de son yıllarda giderek artan İNTİHARLARIN da son bulacağını inanıyoruz.Tsk disiplin kanunundan canı yanan assubaylar canlarından bezmiş, ya istifa yada intihar etme eğilimindedirler.İNSAN ONURU DOKUNULMAZDIR. Ancak bizlerin onurunu düşünen çok az insan vardır.

Assubaylar özellikle emeklileri içersinde 80 yaşların da 1300 Tl. maaşla ailesine bakma mücadelesinde insanlar mevcuttur...öyle ki tepkilerini AÇLIK GREVLERİNE dönüştürme gayretleri içinde büyük eylem gurupları oluşmaya bile başlamıştır...Bizim çağrımıza Hz. Muhammedimiz ve Hz.Alimiz, Ömerimiz yaşasa idi nasıl cevap verirdi ve nasıl bir hassasiyet gösterirdi ise öyle cevap verilmesini İNSANLIK ADINA TALEP EDİYORUM.
Sonuç olarak ÇOK ACİL KODUYLA Assubaylara ve özellikle EMEKLİLERİNE Subaylar gibi yapılan İNTİBAK, TAZMİNAT, MAAŞ İYİLEŞTİRMELERİ bizlere de derhal yapılmalıdır

Bu çığlığımız başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞANA ve bütün siyasetedir, Genel kurmay başkanımız,Milli Savunma bakanımız, Maliye Bakanımızadır, biz bu davamızı ahirete kadar taşıyacağız, ahirette de haklarımızın, bizlere yapılan adaletsizliklerin , bize karşı duyarsız kalanların takipçisi olacağız. Bu haykırışımızı, çığlığımızı duyan lütfen, insanlık namına yayınlasın, Türkiyemize yaymamıza yardım etsin, sesimize kulak versin.Saygılarımla
Yılmaz Demir ÖZÇELİK 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum