Başbakan'a destek İsrail'e tepki

Başbakan'a destek İsrail'e tepki

DSP Lideri Türker, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na söylenen söz hepimize söylenmiştir." dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı söylediği sözleri kınayarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na söylenen söz hepimize söylenmiştir." dedi.

Partisinin Samsun İl Kongresi'ne katıldıktan sonra Ankara dönüşünde Çorum'a uğrayan Masum Türker, DSP İl Başkanlığı binası önünde 15 kişilik bir grup tarafından karşılandı.

Parti teşkilatını ziyaret eden Türker, burada yaptığı açıklamada gündemi değerlendirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın Tel Aviv'in politikalarını eleştiren Başbakan Erdoğan için, "Giderek Kaddafi veya Chavez'e benziyor" demesine tepki gösteren Masum Türker, Lieberman'ın sözlerini kınadığını söyledi. Türker, "İsrail Dışişleri Bakanı'nın Başbakan Erdoğan'ı başka insanlara benzetmesini kınıyorum. Çünkü benzetilen kişi bugün Tayyip Erdoğan, yarın başkasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na söylenmiş bir söz hepimize söylenmiştir." diye konuştu.

Siyasette bir parti liderinin yurt dışındayken eleştirilemeyeceğini ifade eden Masum Türker, şunları söyledi: "Eleştirilecek liderin yurt dışından gelmesi beklenir. Bakın ben de bugün Erdoğan'ı eleştirmedim. Ama şimdilerde liderler uçağa binince ayakları yerden kesiliyor ya, çok konuşuyorlar. Bu sefer buradan yanıt veriliyor. Geçmişte İnönü ile Menderes, 50 ile 60 yılları arası iktidar ve muhalefet iken birbirlerini yurt ve yurt dışında olduklarında hiç eleştirmemişler. Mesela Erdoğan 'one minute' dediği zaman biz destekledik ama bunu iç politikada da uygulayınca karşı çıktık."

 

Etiketler :