Başbakana hakaret davası ertelendi

Başbakana hakaret davası ertelendi

Avukatların da hazır bulunmadığı duruşmada talimatla alınacak ifadelerin ulaşmaması sonucu mahkeme ertelendi...

Erzincan'da 'İrtica ile Mücadele Eylem Planını' uyguladıkları iddiasıyla Ergenekon silahlı terör örgütünün lideri olmaktan hakkında 7.5 ila 15 yıl arasında hapis cezası istenen Orgeneral Saldıray Berk, 20 Mayıs 2008 tarihinde, PKK'lı teröristler tarafından 1993'te 33 kişinin öldürüldüğü Kemaliye'nin Başbağlar Köyüne gitti. Köyde vatandaşlarla sohbet eden Orgeneral Berk, helikopterin gelmesini beklerken iddiaya göre "Başbakanın memleketi sattığını da biliyor musunuz?" dedi. Bu iddianın internet sitelerinde yayınlanması üzerine 20 Temmuz 2010 günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin, Orgeneral Saldıray Berk hakkında 'Kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Dosyanın gönderildiği Kemaliye Cumhuriyet Savcısı Ramazan Temel'in isteği üzerine yazılı ifade veren Orgeneral Berk, "Başbağlar Köyüne gittiğim doğrudur. Ancak iddialarda yer alan konuşmalar olmamıştır.

Helikopterim kalkış için hazırlanırken yanımda duran köy halkı ile bölücü terör örgütünün saldırıları hakkında sohbet ettik. O sırada bazı köylüler yollarının yapılmadığından dert yandı. Ben de onlara iyi seçilmiş yöneticilerin her şeyin üstesinden gelebileceğini söyledim. Bu haber maksatlıdır. Şahsıma zarar verilmek istenmektedir" diye konuştu.

Kemaliye Cumhuriyet Savcılığı önce takipsizlik kararı verdi. Karara Başbakanın avukatının itirazı üzerine dosya, bir üst mahkeme olan Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi ise itirazı haklı bularak Orgeneral Saldıray Berk'in yargılanmasına karar verdi. Bunun üzerine Kemaliye Sulh Ceza Mahkemesinde TCK'nın 125/ 3A ve 125 /4 maddeleri uyarınca 'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' ve 'alenen hakaret' iddialarıyla Orgeneral Berk hakkında 1 yıl 4 ay ila 2 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açıldı. Sulh Ceza Mahkemesinde bugünkü duruşmaya her iki tarafın avukatı katılmadı. Duruşma talimatla alınacak ifadelerin ulaşmaması sonucu 27 Nisan tarihine ertelendi.

 

 

Etiketler :