Başbakan'a Silivri-Kandil hattı desteği

Başbakan'a Silivri-Kandil hattı desteği

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Güneydoğu'da yaşanan olaylara ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Silivri-Kandil'in kirli senaryosu'' şeklinde açıklama yapmasına destek çıktı.

Kurtulmuş, Güneydoğu'da 30 yıldan bu yana kapkara bir tezgahın ortaya konularak, kirli bir savaşın sürdürüldüğünü söyledi. Kurtulmuş, bu kirli tezgahta uluslar arası terör siyasetinin ve Türkiye'deki derin çetelerin işbirliği halinde olduğunu kaydetti.

ANKARA'DA MEDYA TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Ankara'da görev yapan medya kuruluşlarının temsilcileri ve haber müdürleri ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Kurtulmuş'a Başbakan Erdoğan'ın 12 Haziran Seçimleri öncesinde yaşanan terör olaylarına ilişkin ''Silivri-Kandil'in kirli senaryosu'' şeklindeki açıklamaları soruldu. Türkiye'nin 30 yıldır kirli bir savaşın içinde olduğunu belirten Kurtulmuş, uluslar arası terör siyaseti yapanların ve ülkedeki derin çetelerin iş birliği ile ortaya konulan kapkara tezgahın sonucunda bir kirli savaşın sürdüğünü açıkladı. Kurtulmuş bu konuda şöyle konuştu: ''Kirli tezgah olduğunu bilmek için siyasetçi olmaya ya da müneccim olmaya gerek yok. Kirli tezgah olmasaydı, 30 senedir bu kirli savaş devam eder miydi? Tabiî ki bir kirli tezgah var. Hem de kapkara bir tezgah var. Bir tarafında uluslararası terör siyaseti, diğer tarafında ise Türkiye'deki derin çetelerin olduğu kapkara bir savaş, kirli bir savaş var. Bu kirli savaş devam ediyor. Ülkedeki siyasi aklın, dünyanın en güçlü odakları bir bile olsa bunları aşıp bir çözüm siyaseti üretmesi gerekiyor.''

''KASET OLAYI MHP'Yİ ÇOK CİDDİ SIKINTIYA SOKACAK, ÜZERİNE GİTMESİ LAZIM''

MHP'de yaşanan kaset skandallarına da değinen Numan Kurtulmuş, ortada iki taraflı olarak vahim bir durumun bulunduğunu söyledi. Kaset olayının MHP'yi etkileyeceğini vurgulayan Bahçeli, son yaşanan kaset olaylarını 28 Şubat sürecine benzetti. O dönemde de siyasetin çeşitli tehditlerle etki altına alındığını belirten Kurtulmuş, ''28 Şubat'ta DYP'den şemsiye partisine 50'ye yakın milletvekilinin çeşitli tehditlerle geçirterek bugünkü gibi siyaset üzerinde mühendislik yaptılar. 28 Şubat'ı apoletliler değil, apoletsiz siyasetçiler gerçekleştirdi.'' dedi.

Kurtulmuş, 28 Şubat hadisesi ve bugün yaşananlar hakkında şunları dile getirdi: ''Bu iş MHP'yi çok ciddi sıkıntıya sokacak. MHP'nin bu olayın üzerine gitmesi lazım. Kaset işiyle 28 Şubat'ı ben birbirine çok benzetiyorum. DYP'nin 50 milletvekilini tehditle şemsiye partisine geçirdiler. 28 Şubat'ı gerçekleştirenler apoletliler değil apoletsiz siyasetçilerdir. Siyasetin önünde görünenleri etkilediğiniz zaman çok rahat siyasete bir mühendislikle yön vermiş oluyorsunuz. Halbuki siyaset üzerinde dizayncı mühendislerin değil milletin etkili olması lazım. Millet siyaseti kontorel etmeli ve üzerinde mahalle baskısını millet kurarak siyaseti yönlendirmeli, mühendislik yapanlar değil.''

''KASET OLAYINDA HEM BİREYSEL AHLAKSIZLIK HEM DE SİYASİ AHLAKSIZLIK SÖZ KONUSU''

Kurtulmuş, kaset skandalları hakkında şunları kaydetti: ''İki türlü de vahim bir durum var ortada. Bir tarafta siyaseti dizayn etmek isteyenler diğer tarafta da kasetleriyle gündeme gelenler. İnsanlar şahsi hayatlarına dikkat etmeliler. 70 milyon tarafından takip edilen insanların özel hayatlarına da dikkat etmeleri gerekir. Bir taraftan kişisel olarak yapılanlar ahlaksızlıktır. Bireysel ahlaksızlıktır. Diğer taraftan da siyasi ahlaksızlık söz konusudur. Bu işi tertipleyenler açısından da, bu işe konu olanlar açısından da bir ahlaksızlıktır ve vahim bir durumdur.''

''BAYKAL OLAYININ ÜZERİNE GİDİLEBİLSEYDİ BUNLAR HEMEN ÇÖZÜLÜRDÜ''

Kaseti çıkan MHP'lilerin olayın faillerinin yakalanması için savcılığa ifadeye gitmemelerinin sorulması üzerine Kurtulmuş, daha önce kaseti çıkan CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'dan örnek vererek, ''Baykal olayının üzerine gidilseydi bugün yaşananlar hemen çözülürdü.'' dedi.

Kurtulmuş bu konuda şöyle konuştu: ''Baykal kasetinin failleri yargı önüne çıkartılmalıydı. Bilenler diyorlar ki; Baykal ve son hadiseler aynı yerden çıkmış aynı odaktan deniyor. Baykal olayının üzerine gidilseydi bu da çözülmüş olacaktı. Birkaç günde ulaşacaklarını düşünüyorum.''

''CHP NORMAL ŞARTLARDA HAKKARİ'DE BİR KAÇ YÜZ KİŞİ TOPLAYABİLİRDİ''

CHP'nin Hakkari mitingini BDP'nin desteğiyle büyük bir kalabalık toplayarak yapması hakkında Kurtulmuş, ''CHP normal şartlarda Hakkari'de bir miting yapsa birkaç yüz kişiyi toplayamaz. 12 Haziran'da oradan alacağı oyları göreceğiz. CHP'ye gitmeyecek oylar. Bu kadar kişiyi toplayamazlar.'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.