Başbakan'dan Bayram Açılımı

Başbakan'dan Bayram Açılımı

Başbakan Erdoğan: Paketi geçirelim, 6 Mayıs demokrasi özgürlükler bayramı olsun

Başbakan Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grubu'nun bugün basına kapalı yapılan toplantısında önemli mesajlar verdi. Anayasa değişiklik paketinde fire verilmemesini isteyen Başbakan, "Paketi geçirelim 6 Mayıs'ı Demokrasi ve özgürlükler bayramı ilan edelim." dediği öğrenildi. Erdoğan, değişikliğe destek vermeyerek aynı çizgide buluşan CHP, MHP ve BDP için de 'ruh üçüzü' nitelendirmesinde bulundu.

AK Parti Grubu'nun bugün basına kapalı yapılan toplantısının ayrıntıları netleşmeye başladı. Alınan bilgilere göre Başbakan, mlletvekillerinden birlik ve beraberlik istedi. Türk halkının demokrasiye hasret olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kimseyi sevindirmeyin. 8. maddede kimlerin sevindiğini gördünüz. Bu konu onları değil, demokrasiye ve özgürlüklere hasret Türk halkı sevindirin. Anayasa değişikliğini Parlamento'dan geçirelim, bundan sonra 6 Mayıs Demokrasi ve Özgürlükler Bayramı olsun. Milletimiz demokrasi ve özgürlükleri bayram etsin." dedi.

"FARKLI GÖRÜNEN MUHALEFET RUH ÜÇÜZÜ OLDU"

Başbakan Erdoğan, Anayasa değişiklik paketinin kimin demokrasiyi isteyip istemediğinin çok net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti. Bu noktanın çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, "Sağa bakın, sola bakın, şehir merkezlerine ve dağda bakın bunların hepsi aynı kişiler. Bunların hedefleri hedefleri hep aynıdır. Ülkeye demokrasinin gelmesini istemiyorlar. Çünkü bunlar farklı noktalarda da olsa hep birlikte yasaklardan ve statükodan besleniyorlar. Onun için bu değişikliği karşı çıkıyor." dedi.

Daha önce CHP ve MHP için 'ruh ikizi' benzetmesi yapan Başbakan Erdoğan, şimdi bunlara BDP'nin dahil olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bunlar şimdi ruh üçüzü oldu" ifadelerini kullardı. (CİHAN)

 

Etiketler :