'Başbakan'dan izin alarak bıraktım'

'Başbakan'dan izin alarak bıraktım'

12 Haziran 2011'deki genel seçimlere adaylığını koymayarak sürpriz yapan İlahiyat Profesörü Devlet Bakanı Mehmet Aydın, 'Bu işe en çok eşim Nihal Hanım sevindi. Artık birbirimize daha fazla zaman ayırmış olacağız' dedi.

Ali Ekber Ertürk'ün haberi:

8 yıl kesintisiz bakanlık yapan Prof. Dr. Mehmet Aydın, bu süre içerisinde çok malzeme biriktirdiğini, bir akademisyen olarak bunları kitaplaştırmak için de aktif siyasete nokta koyduğunu söyledi. Kabinenin gözde isimlerinden olmasına karşın yeniden adaylığını koymayarak partisinde bile şaşkınlık yaratan ve bu durum için 'Belki çok alışalagelmiş bir şey değil' diyen Bakan Aydın, 'Akademik birikimlerimle katkı sağlamak için siyasete girmiştim. Siyaset yaptığım sürede akademisyen kimliğimi hiç unutmadım. Hoca olarak geldim, şimdi hoca olarak gidiyorum' diye konuştu.

ŞÜKRAN BORÇLUYUM

Yeniden aday olmama kararını, Başbakan Erdoğan'dan onay alarak verdiğini belirten Aydın, 'Sayın Başbakan'la konuştum. Kendisine şükran borçluyum' dedi. Aydın, 'Bundan sonra yapacağım işlerin önemini ve onların ihtiyaç olduğunu sayın Başbakan iyi biliyor. İstişare etmeden, aday olmama yönünde bu karar verilemezdi, bu şık da olmazdı. Sağ olsun ruhsat verdi, izin verdi, ben de siyaseti bıraktım' diye konuştu.

AİLEM SEVİNÇLİ

Siyasete nokta koymasına en çok ailesinin ve özellikle de eşi Nihal Hanım'ı sevindirdiğini belirten Mehmet Aydın, şunları söyledi: 'Artık birbirimize daha geniş zaman ayıracağımız için Nihal Hanım bu kararımı sevinçle karşıladı. Aktif siyasetten ayrılma kararımdan iki çocuğum da memnun. Kısacası, yeniden aday olmamam ailede sevinçle karşılandı.'

Yazılacak çok malzeme birikti

Siyasete nokta koymasının ardından kitap çalışmalarına hız vereceğini ifade eden Devlet Bakanı Prof. Dr. Aydın şöyle konuştu: 'Yaşamımı bundan böyle Ankara ve İzimir'de sürdüreceğim. İlk etapta, Medeniyetler İttifakı'nı ve AB'nin ilişkilerinin kültür boyutuyla ilgili kitapları yazacağım. AB ile ilişkilerin kültürel boyutu konusunda bakanlığım döneminde uzun süre uğraştım. Bunun önemli olduğuna inanıyorum. Aktif görevim süresince gözlemlerimden edindiğim kanaate göre Batı dünyası, yaşayan Türk kültürünü tanımıyor. Osmanlı ve İslam kültürleriyle medeniyetlerini tanımadığını da gördüm. O alanda da yazmak istiyorum. Malzemeleri zaten hazır.'

AKP'den bir yarışma daha

SON dönemde düzenlediği yarışmalara yoğun katılım gören AK Parti, bu kez 'Türkiye ekonomisi' konulu blog yarışması başlattı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, yarışmacıların 2002'den bu yana ekonomide meydana gelen gelişmeleri değerlendireceklerini açıkladı. Basın toplantısıyla yarışmayı duyuran Denemeç, yarışmanın 18 Nisan'da sona ereceğini ve sonuçların 25 Nisan'da açıklanacağını söyledi. Denemeç '2002'den bugüne ve bugünden de 2023 perspektifine bakacak bir yarışma olacak. Elektronik mecrayı en yoğun kullanan partiyiz' dedi. ANKARA

İttifakta son viraj

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Demokrat Parti ve Türkiye Partisi ile ittifak çalışmalarında son aşamaya gelindiğini kaydetti. Kazan yaptığı yazılı açıklamada, gündemdeki konuları değerlendirdi. Açıklamasında Libya'ya yönelik operasyona tepki gösteren Kazan, 'Ortadoğu'daki diktatörler bahane edilerek, demokrasi adına 2000'li yılların başında Irak'la başlatılan operasyonlar, Libya'ya kefen biçmektedir. Bu BOP'un yürürlüğe konmasından başka bir şey değil' dedi.

İzmir'de yükseliriz

Mehmet Aydın, partisinin bugüne kadar yeterince başarılı olmadığı İzmir'de yükseleceğini de savundu. 'Türkiye genelindeki iyileşmenin İzmir'e de yansıyacağını düşünüyorum' diyen Aydın, Hükümet'in 8 yılda ekonomiden eğitime, sağlıktan demokratikleşmeye kadar birçok alanda önemli işler başardığını, bunun da 12 Haziran'da sandığa yansıyacağını söyledi.

AKŞAM

Etiketler :