Başbakan'dan muhalefete çok sert tepki

Başbakan'dan muhalefete çok sert tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da katıldığı iftar programı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamalarında CHP ve İhsanoğlu'nun Filistin olaylarıyla ilgili tarafsız olma çağrısına karşı çok sert açıklamalar yaptı. Erdoğan konuşmasında Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç ile ilgili duygusal bir anısını da anlattı.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Aliya İzzet Begoviç için şuru kapalı kötü diyorlardı. Bizde ziyaretine gittik. Bana ‘’Buralar Evlad-ı Fatiha’ndır buralar size emanettir. Ben gidiyorum Tayyip kardeşim buraları yalnız bırakmayın’’ dedi. O bilge insan ertesi gün rahmetli oldu.

Demek ki gitmeseydim göremeyecektim ve şu anda konsey başkanı olan oğlu bana şunu söyledi, ''Siz hasteneye gelene kadar babamın şuuru kapalıydı, siz gelince babamın şuuru açıldı.'' Üzerimizde böyle bir tarihi bir yük var.

Biz tarihi sorumluluğumuzu yerine getirelim. Bizim kardeşlik anlayışımız böyle vicdansız bir anlaşıya engeldir. Bizim ülkemize gelen herkes bizim kardeşimizdir bize sığınanlara sahip çıkmak bizim sorumluluğumuzdur. Onların çocukları torunları bizi asla unutmayacaktır.

Allah’a hamdolsun gücümüz var imkanımız var. Onun için Suriye ve Irak hiçbir zaman yalnız olmayacak. Özellikle Filistin Türkiye’yi asla kaybetmeyecektir. Zulme rıza gösterenler zalimdir. Kurda merhamet etmek kuzuya zulümdür.

BORALTAN OLAYI

Boraltan köprüsü acısını milletimize bir toplantıda anlatmıştık. 1944’te 146 Azeri kardeşimiz Rus zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınmıştı. Türkiye bu kardeşlerimizi Stalin’in askerlerine verdi. Ozaman CHP iktidardı. Bu geçmişi iyi değerlendirmemiz lazım. Azeri kardeşlerimiz Boraltan köprüsünün karşısında askerlerimizin gözü önünde kurşuna dizildi. Giderken de askerlerimize ''Bizi onlara
teslim etmeyin bizi siz öldürün'' demişlerdi. Ah CHP ah senin gidecek yerin varmı.
Geride ki o merhametsiz tek parti dönemi CHP’ydi. Biz evlatlarını satanlardan olmayacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.