Başbakan'dan yardım istediler

Başbakan'dan yardım istediler

67 kez ameliyat olarak halen daha iyileşmeyen İlköğretim öğrencisi Necip'in babası, Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi

Hakkârili Necip Çetin, 12 yıl önce annesinin ekmek pişirdiği tandıra düşerek vücudunda yanıklar oluştu. Bugüne kadar 67 kez ameliyat olan Çetin hala iyileşemedi. İlköğretim öğrencisi Necip'in babası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Hakkâri'nin Bağlar Mahallesi'nde oturan Çetin ailesinin 9. çocuğu olan Necip Çetin (13), bir yaşındayken tandıra düştü ve vücudunun çeşitli yerlerinde birinci derece yanıklar oluştu.

İlköğretim 4.sınıf öğrencisi Çetin, tüm sağlık problemlerine rağmen okulunu aksatmıyor.

Yıllar önce Çukurca'nın köylerinden göç ederek Hakkâri merkeze yerleşen Çetin ailesi, harabe bir evde yaşıyor. Baba Abdullah Çetin, hamallık yaparak geçimini sağlıyor. Baba Çetin, "Oğlunun sağ ayağından 20, sağ kolundan 17, kulağından 4, dudağından 6, gözünden 5, karnından 2, yanağından 5 ve çenesinden 8 kez ameliyat oldu. Maddi imkânsızlıklara rağmen çocuğumun sağlığına kavuşması için çaba gösteriyorum. 10 yıldır Ankara'ya gidip geliyorum." dedi.

Yol masraflarının Hakkâri Valiliği tarafından karşılandığını belirten Çetin, numune hastanesinden sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'ne gittiklerini anlattı. Oğlunun önümüzdeki günlerde 62. kez ameliyat olacağını kaydeden Çetin, "Başbakan Tayip Erdoğan'dan ricam bize bir çare bulsun. Oğlumu tedavi edebileyim. Önce Allah'a sonra Başbakan'a güveniyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler :