Başbakan'dan yeni anayasa açıklaması

Başbakan'dan yeni anayasa açıklaması

Başbakan Erdoğan Bulgaristan'a gitmeden önce açıklama yaptı.

Erdoğan yaptığı açıklamada "ilk önceliğimiz uyum yasalarını meclisten çıkarmaktır" dedi. Yeni anayasa ile ilgili olarak "2011 seçimi öncesinde gündemimizde böyle bir çalışma yok" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan: Terörle mücadele konusunda Meclis'te gizli oturum yapabiliriz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda Meclis'te gizli oturum yapılabileceğini söyledi.

Erdoğan, Bulgaristan ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Erdoğan, terörle mücadele konusunda aktif neticeler almanın gayreti içinde olduklarını belirterek, "Kuzey Irak yerel yönetimiyle irtibatlarımız var. Gerek MİT Müsteşarımızın, gerekse İçişleri Bakanımızın, Dışişleri Bakanlığımızın, buralarla irtibatları oluyor, olacak. Bir an önce terörle mücadelede daha aktif neticeler almanın gayreti içindeyiz. Parlamentonun bilgilendirilmesi noktasında herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir, bu yapılabilir. Döndükten sonra arkadaşlarımızla değerlendirmesini yapar ve parlamentoda böyle bir değerlendirmeyi bir gizli oturumla yapabiliriz." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan: 2011 seçimleri öncesinde gündemimizde yeni anayasaya yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 genel seçimleri öncesinde gündemlerinde yeni bir anayasa çalışması olmadığını söyledi. Erdoğan, seçim kadar uyum anayasaya uyum yasalarını çıkarabileceklerini ifade etti.

Erdoğan, Bulgaristan'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Erdoğan, Hükümetin terörle mücadele çalışmalarıyla ilgili bir soruya Erdoğan, bu konuda yürüttükleri görüşmelerle ilgili Meclis'e, düzenlenecek gizli oturumla bilgilendirme yapılabileceğini kaydetti.

Seçimlerden önce yeni bir anayasa çalışması olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise Erdoğan, kendilerinin okullar tatile çıkmadan seçim yapılmasını istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Okullar tatile çıkmadan seçimi yapalım istiyoruz. 90 günlük bir seçim takvimini düşünecek olursak. O zaman mart ayı içinde takvim çalışmaya başlayacaktır. Bu ne demektir? 2011'de zaten 2 ayınız var. Nerede gelip hangi çalışmayı yapacaksınız. Yani gerçekleri saptırmayalım. Ne diyoruz; 'Siz ekiplerinizi kurun, yeni bir anayasayla ilgili çalışmayı ana muhalefet de muhalefet de STK'lar da biz de hep birlikte bu çalışmalarımızı yapalım, 2011 seçimlerinin hemen ardından yeni anayasa ile ilgili adımı atalım.' Yani şu anda çok açık ve net söylüyorum. 12 Eylül'de de meydanlarda da söyledim. Biz bir söylediğimizi bir daha geri vitese takıp tekrar etmeyiz, tükürdüğümüzü de yalamayız ve bunları herşeyini takvimine varıncaya kadar düşündük, konuştuk ve şimdi de çalışmalarımızı aynı şekilde sürdürüyoruz. Artık yeni anayasa ile ilgili verdiğimiz söz ne ise biz o sözün arkasındayız, kimse bize 2011 içinde yeni bir anayasayla ilgili 'yok komisyon kuralım, yok şu, yok bu' filan gibi tekliflerle gelmesin, çünkü bizim artık 2011 seçimi öncesi gündemimizde böyle bir çalışma yok. Şu anda tek çalışma 12 Eylül'de milletimizin verdiği talimat doğrultusunda uyum yasalarını çıkarmaktır. Zaten bu araya bu sığar, diğeri sadece milleti aldatmaya yönelik yaklaşım tarzlarıdır.''

Etiketler :