Başbakan'ı dinleyip, sürü sahibi oldu

Başbakan'ı dinleyip, sürü sahibi oldu

Başbakan Erdoğan'ı dinleyip köyüne döndü, sürü sahibi oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir taksici arasında geçen sohbeti televizyonlardan izleyen Kırıkkaleli girişimci Faruk Özen, Başbakan'ın taksiciye verdiği nasihatleri kendine uyarlayarak hayatını değiştirdi.

Yıllar önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir taksiciye 'İmkânın olsa, köyüne döner misin?' şeklinde soru yöneltti. Taksi şoförü ise '10 adet damızlık koyunum olsa memleketime dönerdim' diye cevap verdi. Bu sözler üzerine Başbakan Erdoğan 'Tarımsal Destekleme Kredisi'ni gündeme getirdi.

Bu sohbeti televizyonlardan izleyen Kırıkkaleli Faruk Özen, bir anda taksici yerine kendisini koydu ve Başbakan'ın sözlerini icraata dökmeye karar verdi. Faruk Özen, Ziraat Bankası'ndan 'Tarımsal Destekleme Kredisi' çekti. Üzerine bir miktar da kendisi ilave yaptı, 300 adet gebe Sivas Akkaraman koyunu ve 35 keçi aldı. Kırıkkale merkeze bağlı Pazarcık köyünde dedesinden kalma ahırın tamir tadilatını yaparak işe koyuldu. 300 koyundan 50 tane kuzusu olan Faruk Özen, şimdilerde bu kuzuları yetiştirerek dişilerini üremeye, erkeklerini ise satışa hazırlıyor.

Üç aileye de iş imkânı sağlayan Faruk Özen'in hayatını değiştiren proje, aynı zamanda istihdama ve ekonomiye katkı sağlıyor. Cesareti ve girişimciliği ile köyünde örnek olan ve diğer köylülerin de aynı projeyle hayvan sahibi olmasına ön ayak olan Özen, "Devletimizin bu imkânını çiftçilerimiz iyi kullanmış olsa 10 yıl sonra Türkiye'de et sıkıntısı yaşanmaz." dedi.

"Bir anne çocuğunu nasıl yetiştirip büyütüyorsa, biz de koyunlarımızı bu şekilde büyütüyoruz" diyerek yaptığı işteki performansını anlatan Özen, Çevre ve Orman Bakanlığı'na da seslenerek Pazarcık köyü girişinde bulunan 20 yıllık orman alanının otlatılmaya açılmasını talep etti. Özen, "Koyunlar çam ağacına zarar vermez. Tam tersine ağaçların dibinde biten yeşil, kuru otları yiyerek ağaçları rahatlatır. Yangın riski azalır." diye konuştu.

Tarımsal Destekleme Kredisi'nin önemine dikkat çeken Faruk Özen, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yatırım geleceğin yatırımı olacak. Tarımda büyüme bu sayede daha da büyüyecek, ikiye katlanacak. Bu türlü yatırımların İç Anadolu Bölgesi'nde daha çok yayılmasını istiyoruz. Bize bu büyük desteği sağlayan öncelikle Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım Bakanı'mız Mehdi Eker'e, Tarım İl Müdürü'müz Süleyman Yıldız'a ve Ziraat Bankası tüm çalışanlarına çok teşekkür ederim. Devlet bu imkânı iyi ki sağladı ve ben de bu işi iyi ki yapmışım."

 

Etiketler :