Başbakan'ın asabını bozan programlar

Başbakan'ın asabını bozan programlar

Başbakan Erdoğan'ın asabını bozan televizyon programları..

Milliyet gazetesi Cadde eki yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü köşesinde, usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın 'Hangi programları izliyorsunuz?' sorusu üzerine 'Çok asabımı bozmayacak olanları izliyorum' yanıtını veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın asabını bozan programları kaleme aldı. Eyüboğlu'na göre Erdoğan sıkı bir CNN Türk takipçisi!

İşte Eyüboğlu'nun o yazısı:

İzleyicilik de bir nevi tiryakilik gibidir. Zararlı olduğunu bile bile sigara içmeye devam eden tiryakiler gibi, sizi kesin sinir edeceğinizi bildiğiniz halde izlersiniz o programları. İzlemezseniz sizin için 'yok hükmünde' olacak sözler, seyrettiğinizde kalbinize ya da beyninize saplanan birer hançere döner...

Mehmet Ali Birand'ın "Hangilerini izliyorsunuz?" sorusuna ne yanıt vermişti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan? "Çok asabımı bozmayacak olanları izliyorum. Şunu açık net söyleyeyim haber programları, tartışmaları çok fazla takip etmiyorum çünkü tartışmalar sıkıcı oluyor. Bir de şuna dikkat ediyorum; bakıyorsunuz insan hayatıyla ilgili yorumlar bilerek yapılmıyor. Bilinmeden belki dayanağı olmayan yorumlar ve onların altında çoğu zaman da maalesef bazı iftiraları görmek. O zaman bunları dinleme, sadece haberi dinle" demişti Başbakan 18 Ocak'ta.

Bu hafta yaptığı açıklamalardan anladığım o ki izlemeden yapamamış Başbakan, sözünü ettiği haber programları ve tartışmaları.

ERDOĞAN SIKI BİR CNN TÜRK TAKİPÇİSİ

Erdoğan, önce CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programında Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu'yla yazar İhsan Eliaçık'ın söylediklerine yanıt verdi.
Kalacıoğlu, YÖK verilerinden yola çıkıp, "Fakir ailelerden üniversiteye girebilen yüzde 0. Zenginlerden giren ve devam eden yüzde 75. Dönüştüreceksen bunu dönüştür" dedi.

Erdoğan, Kalaycıoğlu'na, "Fatih projesini fakir ailelerin çocuklarıyla başlattık" diyerek yanıt verdi.
AKP iktidarında 'mücahitler'in 'müteahhit' olduğunu iddia eden yazar İhsan Eliaçık'ın, "Bunlar müteahhit oldu. Yeni evlere giderken evlerindeki kitapları sahaflara satıyorlar" dedi, Erdoğan'ın yanıtı sert oldu:
"Sen ne kadar zavallısın? Biz işi ehline veririz."

Fırsat buldukça CNN Türk'ü ve 'izlemiyorum' dediği tarzdaki programları izlediği anlaşılan Başbakan'ın hedefindeki son isim Cüneyt Özdemir'di.
Başbakan, kendi açıklaması olan, "Dindar değil de tinerci mi yetiştirelim" sözünden yola çıkıp 'BeşN BirK'da bir tinerciyi konuşturan Cüneyt Özdemir'e çaktı: "Bu mudur gazetecilik?"

HEM KIZARIM HEM İZLERİM

İzleyicilik de bir nevi tiryakilik gibidir.
Zararlı olduğunu bile bile sigara içmeye devam eden tiryakiler gibi, sizi kesin sinir edeceğinizi bildiğiniz halde izlersiniz o programları.
İzlemezseniz sizin için 'yok hükmünde' olacak sözler, seyrettiğinizde kalbinize ya da beyninize saplanan birer hançere dönerler.
Halbu ki boşver gitsin, ne derlerse desinler.
Ama olmuyor işte.
Kendimden biliyorum.
Varsayalım Lig TV'de taraftarı olduğum Trabzonspor'un maçını izliyorum.
Hem 1-0 mağlup, hem de kötü oynuyor takım. Sinirlenip başka kanala geçiyorum, ama aklım hâlâ o maçta...
Eninde sonunda, sinirleneceğimi bile bile, belki bir gol atar da skoru değiştirirler umuduyla maçı izlemek için dönüyorum Lig TV'ye.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.