Başbakan'ın Manisa mitingi konuşması

Başbakan'ın Manisa mitingi konuşması

Tayyip Erdoğan'ın Manisa'daki mitinginde yine hedefte muhalefet vardı.

Manisa'da halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'ye yüklendi. Manisa'nın önümüzdeki dönemde Büyükşehir olacağını açıklayan Erdoğan, CHP'ye Süleyman Demirel'le yüklendi.

CHP'de ikinci milli şef dönemi başladığını iddia eden Erdoğan, 'Eyyy CHP, kanlı 1 Mayıs'tan beri bu eski siyasetçiyi suçlamadın mı, Kahramanmaraş, Çorum ve üç gencin asılmasından ötürü sen bu adayları suçlamadın mı?'  diye konuştu

HÜDAVENDİGAR TÜRBESİNİ BİZ ONARDIK

Kosova'daki Murat Hüdavendigar türbesi metruhtu. Ama biz o türbeyi yeniden inşaa ettik. Geçen yıl Kosova'ya giderek Murat Hüdavendigar'ın gül bahçesi içerisindeki kabrini ziyaret ettik. Nerdeydiniz bizden öncekiler? İşte bu bize nasip oldu. Türkiye tarihine sahip çıkan bir ülke..

Düşmana sıkacak kurşun bulamıyorduk ama kendi piyade tüfeğimizi, kendi helikopterimizi, kendi savaş gemimizi üreten bir Türkiye var..

CHP VE MHP ANCAK NAL TOPLAR

Ey CHP ve MHP, biz neredeyiz siz neredesiniz? Siz ancak nal toplarsınız nal..

Bu ülkede milliyetçilik yapanlar değil milliyetçiliği pazarlayanlar var. Milliyetçiliği el işareti yapmak zannedenler var. Siz onlara sorun Orhun Abideleri nerede diye bilemezler. 

İnsan eşrefi mahlukattır, yaratılanların en şereflisidir. İnsan önce candır.. Diyor ki Kaygusuz Abdal derki;

Bu Adem dedikleri/El ayakla baş değil/Adem manaya derler/Surat ile kaş değil....

Biz Türküyle Kürdüyle, Lazıyla, Arabıyla, Arnavuduyla Yunus'un diliyle yaradılarını yaradandan ötürü severiz. 

FİTNEYE FESADA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Tarih boyunca bu topraklarda hep beraber olduk bir olduk. Fitneye fesada asla izin vermeyeceğiz. Kan üzerinden terörün yedeğinde istismar yapanların oyununa gelmeyeceğiz. 

İleri demokrasi için yeni bir Anayasa yapacağız. Bunun için 367'nin üzerinde milletvekili çıkarmalıyız. Ak Parti Tayyip'in partisi değil milletin partisiyiz. Biz 74 milyonun partisiyiz bizim farkımız bu. Bunu sizlerle beraber başaracağız. 

367'yi çıkardığımızda muhalefete gelin Anayasayı beraber yapalım diyeceğiz. Gelirlerse eyvallah gelmezlerse biz yola devam edeceğiz. Milletin bu benim anayasam dediği anayasayı inşallah çıkaracağız. 3 Kasım 2002'de elinizin tersiyle eski Türkiye'yi yok ettiniz. 

TÜRKİYE'DE ÇETELER DÖNEMİ KAPANDI

O Türkiye'de çeteler, yoksulun üç kuruşuna göz koyanlar vardı. Sizin hayır dualarınızla o dönemi kapattık. Şimdi birileri o günlere dönmek istiyor. Bir taraftan Ak Parti var öbür partide diğerleri var. Öpür tarafta karanlık bir ittifak var. Ben size burada emekli bir siyasetçinin bu ülkenin emeklerini heba etmiş ama hala bu işlerden elini ayağını çekmemiş bir kişinin sözlerini hatırlatmak istiyorum.

BİRİLERİ CHP İÇİN DAHA ÖNCE NE DİYOR DU

Bakın bunlar benim ifadem değil, diyor ki, 'Rejim düşmanlarının ele başı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP'nin Türk köylüsüne vereceği tek şey ızdıraptır. Ayakkabının yerini tekrar çarık alacaktır. Halk partisi demek karanlık demektir, çarık demektir, kağını demektir, karasaban demektir.O parti silahı doğrultan Eşkiya ile aynıdır, CHP iktidara gelirse ineklerin sütü kurur'. O zat şimdi nerede, o zat şimdi CHP'ye akıl hocalığı yapıyor. Ömrünü CHP ile mücadele ile geçiren o zaat şimdi çıkıp CHP'ye sığınıyor.

MARAŞ-ÇORUM-1 MAYIS-3 GENCİN İDAMI

Eski Genel Başkan bu adama sahip çıkıyor. Eyyy CHP, kanlı 1 Mayıs'tan beri bu eski siyasetçiyi suçlamadın mı, Kahramanmaraş, Çorum ve üç gencin asılmasından ötürü sen bu adayları suçlamadın mı? Terör örgütünün haber ajansı çıkıp MHP'yi savunuyor. Sevgili Manisalı kardeşlerim bunlar eskiyi özlüyorlar. Hep birlikte Türkiye'yi oraya götürmek istiyorlar. Bunlar çete kardeşliği yapıyorlar. Manisa bunlara gereken cevabı vermeye hazır mı?

BİZ DERTLİYİZ BE..

Ben madenci kardeşimle taa 90'lı yıllarda çalışırken sen SSK'da anamızı ağlatıyordun, muayene kapısı önünde bizi inim inim inletiyordun. Başbakan olduktan sonra biz fakir fukarayı yanlız bırakmayacağız dedik. Nerde kömür ocağımız varsa hepsini ayağa kaldırdık, kamyoncuları yollara döktük ve fakir fukaraya kömür götürdük. Biz detliyiz be... Bizim derdimiz var.. Bunlar hiç bir zaman köylünün yanında olamaz biz oluruz biz. Farkımız bu..

Aylardır YGS diyerek gençlerin hayallerini söndürdüler. Yargı takipsizlik dedi. Daha şimdi hangi yüzle bu milletin önüne çıkacaksınız...

Ey MHP, CHP'yi yanlız bırakma.. 8.5 yılda niye bir dosya bulamadınız, yargıya gitseydiniz ya.. Abdestinde şüphe olmayanın namazından şüphesi olmaz..

Merkez Bankası'nın kasasında 95 milyar dolar var. Sayın Bahçeli senin bu ülkeye vereceğin hesap çok. Daha vebalin çok. 

SAĞLIKTA NELER YAPTIK

Sağlıkta neler yaptık; tüm hastaneleri birleştirdik. CHP dedi birleştiremezsin SSK işçilerin.. Kardeşim dedik siz öylemi diyorsunuz biz de dedik ki olur molur bal gibi olur ve yasayı çıkartık. İşçim , memurum, çiftçim istediği hastaneye gidiyor mu? İstediği eczaneden ilacını alabiliyor mu? Şimdi Bay Kemal senin dönemin mi iyi bu dönem mi? Sen daha çırak bile olamadın? Dur bakalım birinci ligde değilsin sen daha amatör kümeye yeni geldin. 

Biz Kılıçdaroğlu gibi bedava ev dağıtmıyoruz. Onun evini 20 yıl vadeyle çeyiziyle beraber vereceğiz. Önümüzdeki dönemde 500 bin konut yapacağız.

İZMİR MANİSA ARASI 20 DAKİKA

İzmir-Manisa arasında duble yollar yaptık ama rahat değiliz, İzmir-Manisa arasında iki tünel açıyoruz. Bu iki tünel bitince Manisa İzmir arası 15-20 dakikaya iniyor. Uzunluk 5 km olacak. Ve inşallah bu yıl içerisinde ihalesini bitiriyoruz ve çalışmalar başlayacak. Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın temeli atılıyor. Bu dünyanın en büyük limanlarından biri oluyor. Özellikle Manisa, İzmir, Denizli büyük bir ihracat potansiyeline sahip olacak.

Tüm okullarımıza 14 bin adet bilgisayar gönderdik. Burada yurt yatak kapasitesi 3 bin 189'a yükseldi. Salihli'deki iki yurdumuzun inşaası devam ediyor. 

Koskocaman Manisa'da 6 tane ambulans. Elinize gözünüze dursun yahu Ey MHP ey CHP.. Şimdi 42 tane var. Manisa böyle bir hizmet gördü mü?

BANKALAR NE KADAR FAİZLE KREDİ VERİYORDU

Ziraat Bankası yüzde 59 faizle kredi veriyordu. Şimdi yüzde 5 ile faizle kredi veriyor.. Halkbankası yüzde 47 ile kredi veriyordu. En fazla 5 bin lira kredi veriyorlardı. Şimdi yüzde 5 faizle 100 bin liraya kadar kredi veriliyor.

Şimdi ben sizden 30 gün için kapı kapı dolaşma sözü istiyorum. Çünkü bu bizim milli davamız. 12 Haziran'da bu zaferi beraber kutlayacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.