Başbakan'ın mitingine gitti diye...

Başbakan'ın mitingine gitti diye...

Batman'da PKK terör örgütü yandaşları, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önceki günkü Batman mitingine katıldığı gerekçesiyle AK Parti Silvan İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan'a ait taş ocağını bastı.

Silvan-Batman karayolu üzerindeki Dutveren köyü yakınlarında bulunan taş ocağındaki iş makinelerini ateşe verdiler. Önceki gece saatlerinde yapılan baskına 5 kişinin katıldığı belirtildi. Şantiyeyi basan terör örgütü yandaşlarının, bekçi ve operatörü elektrik kablolarıyla sandalyelere bağladıkları öğrenildi. Ayrıca taş ocağının duvarlarına terör örgütünün propagandasını içeren yazılar yazdıkları ve yaklaşık 600 bin liralık zarara yol açtıkları bildirildi. Olayın güvenlik güçlerine haber verilmesinden sonra bölgede operasyon başlatıldı. Kaymakam Doğan Demirbaş, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Kamalı ve Cumhuriyet Başsavcısı Necip Sarı incelemelerde bulundu.

Nedim Kılıçaslan, AK Partili olmalarından dolayı araçlarının yakıldığını söyledi. Terör örgütü yandaşlarının bekçiye, "Dün ilçe başkanınız Batman'daki mitinge gitmiş. Bu yüzden buraya araçlarınızı yakmaya geldik." dediklerini aktardı. Kılıçaslan, şantiyedekilerin bağlı oldukları koltuklarıyla birlikte yola çıktığını ve bu şekilde karakola haber verildiğini anlattı. Taş ocağında 20'ye yakın işçi çalıştırdıklarını ifade eden ilçe başkanı, bölgede herkesin yatırım istediğini ancak olaylardan dolayı kimsenin yatırım yapamadığını vurguladı. CHP İlçe Başkanı Abdullah Manaz da taş ocağına gelerek destek ziyaretinde bulundu.

DEMİRTAŞ: BAŞBAKAN, KEPENKLERİN ZORLA KAPATTIRILDIĞINI İSPATLARSA ÖZÜR DİLERİZ

Bu arada eski BDP Genel Başkanı ve bağımsız Hakkâri milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın, Hakkâri'de kepenklerin tehditle kapattırıldığını ispat etmesi halinde özür dileyeceklerini söyledi. Dün Diyarbakır'da işadamları ve gazetecilerle ayrı ayrı toplantılar yapan Demirtaş, Erdoğan'a hitaben, "2009'da gidip 'ya tek dili tek milleti kabul edersiniz ya da çeker gidersiniz' dediğiniz Hakkârililer, sizi davul zurnayla mı karşılamalıydı?'' sorusunu yöneltti. Başbakan'ın, "Silivri-Kandil ittifakı"na ilişkin sözlerine de şöyle cevap verdi: "Silivri-Kandil-BDP ittifakı en büyük iftiralardandır. Başbakan, Silivri kadar taş düşsün başına."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.