Başbakanlık emriyle Başbakana küfür!

Başbakanlık emriyle Başbakana küfür!

Genelkurmay'ın “Başbakanlık emriyle hazırlandı “ dediği internet sitelerinde Başbakan adeta yerden yere vuruluyor.

Tuğgeneral Çubuklu TSK sitelerini doğruladı

Genelkurmay Adli müşaviri Tuğgeneral Çubuklu, ikinci ihbar mektubuyla gönderilen ve TSK' ya ait 42 sitenin varlığını belgeleyen andıcı doğruladı: Ancak o siteler Başbakanlığın direktifiyle kurulup izlendi…

Örümceğin iki ayağı, yeşil devrim özlemcileri…

Oysa söz konusu sitelerde Başbakan Erdoğan, partisi ve milletvekilleri hakkında çok ağır ifadeler var: Yeşil devrim özlemcileri, örümceğin iki ayağı, adaletsiz kadrolaşma partisi, Türkiye'nin yönü İran'a kaydı…

ASKERİ MUHALEFET SİTELERİ

Genelkurmay psikolojik harekât siteleri için ”Başbakanlığın direktifiyle yaptık dedi. Oysa o sitelere göre AKP ve Başbakan irticacı, Yunanistan da katil devlet.

İlk olarak 4 şubat 2009'da Taraf'ın manşetten duyurduğu, Genelkurmay karargahında emir komuta zinciri içinde hazırlandıklarına ilişkin andıç belgesi ortaya çıkan psikolojik harekat siteleriyle ilgili haftalık basın toplantısında konuşan Genelkurmay Başkanlığı adli müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, “TSK'nın Başbakanlığın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunmaktadır” diyerek siteleri sahiplendi.

İrticayla mücadele eylem planının orijinalini savcılara ulaştıran ihbarcı subayın email ile gazetecilere gönderdiği andıçla yeniden gündeme gelen İngilizce ve Türkçe siteler Yunanistan'ı Batı Trakya ve Makedonya'da katliam yapmakla suçlayan, Batı Trakya Türklerini temsil eden bayrakların yer aldığı www.greekmurderers.net (www.yunanli.com), AKP ve Fethullah Gülen ile dosyaların yer aldığı irtica. org gibi 35 site bulunuyordu.

O sitelerde neler vardı

Dünkü açıklamasında andıçı ve siteleri sahiplenen Tuğgeneral Çubuklu, olayın Başbakanlığın direktifleriyle yapılmış “normal bir işlemin kamuoyuna çok farklı anlatılması” olduğunu iddia etti.

Peki, Genelkurmay'ın Başbakanlığın direktifleriyle hazırlandığını söylediği psikolojik harekât sitelerinde neler vardı? Ergenekon soruşturmasında tutuklanan yazılım şirketi sahibi emekli Yüzbaşı Ataman Yıldırım'ın ofisinde yapılan aramayla ortaya çıkan ve Genelkurmay'dan bir sivil memurun koordine ettiğinin belirlendiği bu siteler, Taraf'ın haberinin ardından hep birlikte kapanmıştı.

İnternetteki açık ya da kapalı tüm siteleri arşivleyen www.archive.org gibi sitelerin yardımıyla kapalı ya da içi boşaltılmış bu sitelerin eski içeriklerine girmek mümkün. Sitelerden en ilginci 2006 Eylül ayından 2008 Ocak ayına kadar sık sık güncellenen www.irtica.org

Genelkurmay'ın Başbakanlığın direktifiyle hazırlandığını açıkladığı sitede AKP hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde yazı ve yorumlar dikkat çekiyordu. Fethullah Gülen cemaati, Nurcular ve diğer tarikatlar hakkında çeşitli rapor ve haberlerin yer aldığı sitede Türkiye'de laikliğin tehlikede olduğu yolunda basında çıkmış bütün haber ve yorumlarda alıntılanmış. İşte o haberlerin başlıklarından bir kaçı:

Türkiye'nin yönü İran'a doğru… Bizim Başbakan Recep Tayyip gazetelerimizde yayımlanan “çırılçıplak kadın” fotoğraflarına kafayı takmış…

Atın bu adamları… Bazı milletvekilleri AKP ve CHP'de rahatsızlık yaratıyor. İktidar partisi AKP “Yeşil devrim isterim” diyen gericileri, Ana muhalefet partisi CHP, PKK yanlısı bölücüleri barındırıyor.

Harekât fırsatçıları… Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısının ardından yapılan basın açıklamasında olduğu üzere, türban sorularına, harekât gündemini gerekçe yaparak yanıt vermemek AKP iktidarının tam kadro, harekâtı türban operasyonlarında kullanmadaki tek kelimeyle “ucuz” fırsatçılıklarını ortadan kaldırmıyor…

Yunanistan ile psikolojik savaş…

Genelkurmay'ın sahiplenmesiyle resmileşen siteler arasında Türkiye ile Yunanistan arasında sorun yaratacak siteler var. Bunlardan birisi olan Türkçe ve İngilizce versiyonları olan www.greekmurderers.net benzer adlarla da ulaşılabiliyor. Yunanlıların Batı Trakya, Kıbrıs'ta Türklere yönelik katliamlarla ilgili ayrıntılı dosyaların yer aldığı sitede Makedon ve Batı Trakya Türklerini temsil eden bayraklar kullanılmış.

TARAF


 

Etiketler :