Başbuğ acı haberle söze başladı

Başbuğ acı haberle söze başladı

Genelkurmaybaşkanı Orgeneral İlker Başbuğ söze Diyarbakır Lice'de meydana gelen olayla başladı. Daha sonra ise sözü bulunan silahlara getirdi.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ : "Bu toplantıya malesef biraz evvel sizlerinde duyduğu üzere üzücü bir olayla başlıyoruz. Her zaman ifade ediyorum Türkiye aslında terörle yaşayan bir ülke. Bu sabah Diyarbakır Lice'de karşılaştığımız olay, dünkü yaşanan olay terör olaylarıdır. Bu sabah Diyarbakır Lice Genç yolu üzerinde yol emniyeti için daha sonra konvoy intikali olacağından yol emniyeti için bir tank bölgeye geldikten sonra olayın olduğğu yerde ilk önce tank aynı yerden geçiyor arkasından zırhlı personel taşıyıcı aynı yerden geçerken malesef bir patlama olayı oluyor. Ve bu patlama olayı sonucunda elbette yüreğimizi yakan vatan evladını kaybettik şehit oldular. 9 Personelimizin iki tanesi uzman diğerleri er olan personelimizdir. Şu anda ordu komutanı da olay mahalline gitti. Zırhlı personel taşıyıcının altında yaklaşık 4,5 cm zırh var. Böyle bir sonuç olduğuna göre bu patlayıcı çok güçlü.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARAMSARLIĞA YER YOK

Kaybettiğimiz 9 şehidimize ben rahmet diliyorum. Büyük bir acıdır Türk Milletinede başsağlığı diliyorum. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki terörle mücadelede karamsarlığa yer yok. Bu mücadelede kesinlikle azim ve kararlığımızı azaltmayız. Güvenlikkuvvetlerimiz terörle mücadeleye dünden daha fazla azimle devam edecektir. Olayla ilgili bize bilgi geldikçe bunları sizlerle paylaşacağız.

Biz Nisan ayında Genelkurmay Başkanı olarak benim iki faaliyetimin olacağını iletmiştik. Bunlardan bir tanesi 14 Nisan'da yapmış olduğumuz yıllık değerlendirme toplantısıydı. Bu toplantıdan sonra da İletişim İki bu toplantıyı da bu ay içerisinde olacağını bildirmiştik. Bugün bu toplantı amacıyla buradayız.

Bugün bu toplantı süresinin 90 dakika olarak düşündüm. Bu toplantıda sizlerin sorularını alarak yürütmeyi düşünüyorum. Dolayısıyla benden başlangıç olarak çok büyük bir açıklama yapmayı düşünmüyorum. Ancak sorulardan evvel bir konu üzerinde açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum. Bu konu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında bulunan mühimmat ile ilgili konu. Bulunan mühimmatlar ile ilgili gerek kamuoyunun gerekse medyanın haklı olarak bilgiye ihtiyacı var. Bazı konuların cevaplandırılmasına ihtiyaç var. Bu haklı bir istektir. Şimdi müsadenizle bu ilk olarak bu konuya ilişkin bizdeki bilgi ve değerlendirmeleri sizlerle paylaşacağım.

Bulunan silah mühimmat

Konuyu doğru temele oturtabilmemiz için ilk önce silahla mühimmat arasındaki farkı ortaya koymamız lazım. Bu önemli

Bizim için önemli olan buydu, Silahlar nereye ait idi. Bulunan silahlar Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait değil.

Etiketler :