Başbuğ Hakkında Suç Duyurusu

Başbuğ Hakkında Suç Duyurusu

Adalet Platformu Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili Org. Başbuğ ve gözaltına alınan askerler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve gözaltına alınan askerlerin de aralarında olduğu çok sayıda isim hakkında suç duyurusunda bulundu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, savcılığa sunduğu dilekçesinde konuyu "tevil yoluyla suçu-suçluları ikrar edenleri ve suçluları azmettirenlere suç duyurusu" şeklinde açıkladı.

Dilekçede, Başbakan Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı hukuksuz şekilde taciz - takip etmek, amirine karşı gelmek ve kafes-kaos-darbe ve suikast ve de Ergenekon planlarını uygulamaya koyarak millete, devlete, devlet malına zarar vermek ve insanlara korku salmak suçlarının işlendiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, "Darbeye teşebbüs haddini bilmez cuntacıları ve suikast-takip-kafes-Ergenekon planları uygulayıcılarını görevden azletmeyerek ve görevden almayarak suça ortak olan Başbakan, Cumhurbaşkanı, Milli Savunma Bakanı ve İç İşleri Bakanı, istifa etmeden siyasi demeçler veren ve Ergenekon silahlı örgütü üyelerini görevden almayan ve Ergenekon'a destek açılımları yapan, 'bulunan silahlar polisin' diyerek iç savaş çıkartmaya çalışan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da aynen suçludur. Bu suça göz yuman yargı mensupları ve TBMM üyeleri de ülkemize zarar verenleri sürgün etmeyerek veya yargılanmasını engelleyerek veya geciktirerek veya HSYK baskısıyla Ergenekon savcı ve hakimlerine baskı kuranlar da suçludur." denildi.

BAŞBUĞ VE BİRÇOK İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Çevik, dilekçesinde, söz konusu eylem planlarında öngörülen bombalama, cinayet, provokasyon, kumpas, tehdit ve şantaj gibi fiillerden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümü gibi zarar gördüğünü de ifade ederek, "Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, Özel Harp Dairesi Başkanı, Özel Kuvvetler Komutanı, Bülent Arınç'ı taciz-takip olaylarında adı geçenlerden Albay E.Y.B. ile Binbaşı İ.G.'nin yanı sıra Yüzbaşı O.D. üsteğmen N.D., yargısal, siyasal, medyatik ve maddi destek sağlayanlar, Kafes Planı, irtica eylem planı, tank skandalı, sarıkız-ayışığı-yakamoz-eldiven gibi soruşturma ile tespit edilecek darbe ve kaos takip ve Bülent Arınç planlarında adı geçen askerler, yargıçlar, siyasetçiler, bürokratlar, suçu öven, suçluyu gizleyenler ve soruşturma açmayanlar, 12 Eylül cuntasının darbe anayasasını değiştirmeyerek darbe suçunu işlemiş olan tüm milletvekilleri ve parti başkanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çevik,"Bülent Arınç meselesi ile ilgili Genelkurmay suçüstü yakalandı diye düşünüyorum.Bu yüzden suç duyurusunda bulunduk.İlker Başbuğ başta olmak üzere eski adı Özel Kuvvetler Komutanlığı olan şu anki Seferberlik Tetkik Kurumu yetkililerini, kuvvet komutanlarını, bu Trabzon'daki konuşma ile bu gibi benzeri konularda suç duyurusunda bulunduk.Delilleri ile birlikte az önce Cumhuriyet savcılığına verdik.Adalet Platformu olarak herkesi göreve davet ediyoruz.En az namussuzlar kadar namuslularda cesaretli olmalı diye düşünüyoruz."şeklinde konuştu.

Çevik daha önce de, Ergenekon davasını etkilemeye çalıştıkları için Deniz Baykal, İlker Başbuğ, Osman Paksüt, Hasan Gerçeker, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Abdurrahman Yalçınkaya için suç duyurusunda bulunmuştu.

Etiketler :