Başbuğ kalkan vazifesi mi yaptı?

Başbuğ kalkan vazifesi mi yaptı?

TVNET'te yayınlanan ve Metin Mutanoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Gün Ortası programında Taraf Gazetesi'nin ortaya çıkardığı eylem planı ele alındı.

Programa telefonla bağlanan ASDER Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, bu planı hazırlayanların Ergenekon Örgütü elemanlarının olduğunu iddia ederek, asıl hedefin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olduğunu söyledi. Tanrıverdi ayrıca İlker Başbuğ'un Ergenekon'un üst kademeye yayılmaması için kalkan vazifesi yaptığını iddia etti.

Tanrıverdi, Ergenekon sanıklarının Türk Silahlı Kuvvetlerinden beklediği desteği alamamasının ardından takındıkları halet-i ruhiyeye dikkat çekerek, asıl hedefin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olduğunu söyledi. Tanrıverdi, "İlker Başbuğ'un Harp Akademilerinde yaptığı konuşma, irtica ile mücadele planının ana fikrini oluşturuyormuş gibi bir durum var. Komplo olasılığı çok yüksek. Ergenekon'u 28 Şubat mimarlarından ayrı düşünmek mümkün değil" dedi.

Tanrıverdi, "İlker Başbuğ'un, Ergenekon'un üst kademeye yayılmaması için bir kalkan vazifesi yaptığını da söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

 

Etiketler :