Başbuğ’a ‘gereğini yap’ çağrısı

Başbuğ’a ‘gereğini yap’ çağrısı

Millete komplo planını konu alan dördüncü Ergenekon iddianamesinin kabul edilmesi gözleri karargâha çevirdi.

Millete komplo planını konu alan dördüncü Ergenekon iddianamesinin kabul edilmesi gözleri karargâha çevirdi. İrtica Eylem Planı hakkında ‘doğruysa gereken yapılır’ diyen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un yakalama emri çıkartılan Albay Dursun Çiçek ve eylem belgesini hazırlama talimatını veren komutanlar ile ‘İnternet andıcı’ olarak nitelenen, Genelkurmay Bilgi Destek Dairesi tarafından hazırlandığı anlaşılan belgede parafı bulunanlar hakkında ne gibi işlem yapacağı merak konusu oldu.

İŞTE HİYERARŞİK YAPI

Daha önce Albay Dursun Çiçek’le birlikte sorgulanan albaylardan Sedat Özüer ve İlker Göktaş’ın yanı sıra Bilgi Destek Şube Müdürü Cemal Gökçeoğlu, Bilgi Destek Grubu Başkanı Kurmay Albay O. Güçlü, Bilgi Destek Dairesi Başkan Vekili Tuğgeneral Mustafa Bakıcı ve Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz’ün isim ve imzaları hiyerarşik yapı içerisinde sıralanmıştı.

PAŞA’DAN ÇAĞRI: “EMRİ VEREN VE SIRALI KOMUTANLARI GÖREVDEN AL”

Vakit’e değerlendirmelerde bulunan Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, “Kaos iddianamesini mahkeme kabul ettiğine göre şimdi cevap bekleyen soru Kurmay Albay Dursun Çiçek’e bu planı hazırlaması için kimin emir verdiğidir” dedi. Tanrıverdi, “ ‘doğruysa gereken yapılır’ diye açıklama yapan Sayın Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un birinci vazifesi bu planı hazırlaması için Albay Çiçek’e talimat veren kişiyi ortaya çıkartıp yargıya teslim etmesidir. Böylelikle sadece yargının önünü açmakla kalmaz, ordunun itibarını da korumuş olur. Bir albayın bağımsız olarak böyle bir planı hazırlama imkanına sahip olmadığı açıktır. Sıralı komutanlar hakkında derhal yasal işlem başlatılmalı ve aktif görevlerine de son verilmelidir” diye konuştu.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT

Etiketler :