Başbuğ'a öyle bir soru sordu ki...

Başbuğ'a öyle bir soru sordu ki...

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç, güvenlikle ilgili insanların konuşurken kaosa sebebiyet vermemesi gerektiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı'nın konuşmuş olmasının güzel olduğunu dile getiren Aytaç, yaptıkları başarısızlıkların başarılıymış gibi takdim edilmesinin ise yanlış olduğunu belirtti.

 

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Aytaç, Türkiye'de herGenelkurmayBaşkanı gelirken inanılmaz şakşak yapan bir kısım insanların bulunduğunu, giderken ise bir an önce "Bu Genelkurmay Başkanı gitsin, ondan sonra gelecek olan gelsin" diye bu defa yeni gelecek olanın alkışlandığını ifade etti.

 

Başbuğ'un askerlerin yargılanmasına yönelik sözlerini de değerlendiren Aytaç, "Askeriyedeki insanları savunuyormuş gibi bir yapı içerisinde konuşma yapması, muhtemel onların başına gelecek olan sıkıntının yanında 'ben de duruyorum' diye gelecek sıkıntının önlenmiş olmasını, artı yapılmış olan hukuk dışı eylemler varsa bu kişiler tarafından, onları her şeye rağmen halen savunduğunu gösterip birlik ve bütünlük içerisinde olduğunun ifadesi. Ama yanlış. Bu tip söylem geliştirmiş olan bir kişiye verilecek en güzel cevap, 'oradan öyle mi gözüküyor?' demektir. Orda 'beyaz reno' gerçeği, Sivas'ın doğusunda yaşamış pek çok insan tarafından, çok küçük çocuklar tarafından bilinmektedir. Gerçeklerin çok kötü bir huyu var, bir gün mutlaka ortaya çıkar. Bu da ortaya çıkabilir." dedi.

 

"Türk kanı taşıdıklarını düşünmüyorum" ifadelerini de yanlış bulan Aytaç, Türk kanında boncuk olmadığını belirterek Türk kanı, Kürt kanı, Laz kanı, Çerkez kanı, insan olma kanının önemli olduğunu vurguladı. Aytaç, Genelkurmay Başkanı'na, sıraladığı şu isimlerin de Türk kanı taşıyıp taşımadığını sordu: "Türk halkı öyle karaktersiz ki Kandil oldu mu bin mesaj geliyor' diyen paşa; pimi çekilmiş el bombasıyla 3 askerin şehit olmasına yol açan komutan; 7 askerin şehit olduğu Çukurca'da MKE yapımı mayınları yerleştiren komutanlar; PKK'nın döşediği mayını eliyle imha etmesi için üsteğmene talimat vererek ölümüne yol açan komutan; Dağlıca'da ana kuzuları şehit olurken düğünde eğlenen ve kaya dibinde pusan komutanlar; gece yarısı sınırda dolaşan 50-60 kişilik terörist grubu çoban sandıklarını söyleyen komutan; askeri helikopterle uyuşturucu taşıyan komutanlar..." 

 

CİHAN

Etiketler :