Başbuğ'u tahrik eden sorular VİDEO

Başbuğ'u tahrik eden sorular VİDEO

İlker Başbuğ'un bugünkü basın toplantısına bazı gazetecilerin soruları damgasını vurdu. İşte Başbuğ'un o gazetecilere verdiği cevaplar...

Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın, “AKP ve Gülen'i Bitirme Planı” kararından sonra bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Başbuğ, Karargah'ta Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilen belgeyle ilgili genel değerlendirmelerde bulunduktan sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ancak Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Sebahattin Önkibar ile Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Şehirli'nin ‘tahrik' edici sorularını Başbuğ düzeltmek durumunda kaldı.

Org. Başbuğ ‘apoletli' gazetecilere karşı hükümeti savunmak zorunda kaldı.

İşte o sorular

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Sebahattin Önkibar'ın sorduğu soru: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, doğruluğu kanıtlanmamış bir kâğıt parçasından hareketle partisinin Şanlıurfa il kongresinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedefe oturtmasından hicap duyuyor musunuz?

Başbuğ, Önkibar'ın bu sorusuna "Hicap duymak çok ağır bir laf, niye hicap duyayım ki" cevabını verdi.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Şehirli'nin sorduğu soru: Şimdi AK Parti bu kağıt parçası çıktığı zaman kendileri arasında toplandı, yargıya başvurdu. Bu yargıya başvurması askeri mahkeme kararından sonra olsaydı daha iyi olmaz mıydı?

Bu soruya Başbuğ, “Bu konu bir takdirdir. Bu konuda benim söyleyeceğim bir şey yok. Kendi takdirleridir” cevabını verdi. Bunun üzerine araya giren Mehmet Şehirli “Ama askeriyeden gelmiş bir şey oldu da onun için” dedi.

Etiketler :