Başbuğ'u zorda bırakacak fotoğraf

Başbuğ'u zorda bırakacak fotoğraf

Vakit'in ele geçirdiği fotoğraflarda Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki tesislerde mesai saatleri içinde içki masası kurulduğu görülüyor. Genelkurmay'ın bu fotoğrafa ne diyeceği merak ediliyor.

Görüntülere göre birçok üniformalı subay, askeri üssün ortasına içki masası kurdular. Görüntülerin baş aktörleri Kurmay Pilot Binbaşı O.Ö ve ve Kurmay Pilot Albay H.A... İki subay görev yaptıkları hava üssünde mesai saatleri içinde topladıkları diğer askeri personelle birlikte bir içkili masa kurup bir de fotoğraf çektirdiler.

 

Subayların masasında şarap ve bira bulunması ve neşeli halleri dikkat çekiyor. Görüntülerin arka planında askeri uçak bulunması dikkatlerden kaçmıyor. Bugüne kadar namaz kıldığı için veya eşi başörtüsü taktığı için irtica yaftasıyla yüzlerce subay ve astsubay ordudan ihraç edilirken, hava üssündeki içki sofrası görüntüleri üzerine Genelkurmay'ın herhangi bir işlem yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Genelkurmay, irtica yaftasıyla 1990 yılından bu yana tam 1.655 subay ve astsubayı ordudan ihraç ederek yüzlerce ailenin büyük acılar yaşamasına sebeb olmuştu.

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Balyoz harekatı ile ilgili, “Vicdansızlara soruyorum. Allah, Allah diye askerine hücum ettiren bir ordu nasıl Allah'ın evi camiye bomba attırmayı düşünür?” şeklinde sözler sarf ederken TSK'da, mesai saatlerinde hava üssünün ortasına içki masası kurulduğu belgelendi.

 


 

Etiketler :