Başbuğ'un moralini bozacak not

Başbuğ'un moralini bozacak not

Amirallare Suikast Planı iddianamesi delil klasörlerinde yer alan notta bakın ne yazıyor...

Amirallere suikast iddianamesinin 16 dosyalık ek delil klasörü, Dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve dönemin Gölcük Donanma Komutanı (şimdi Deniz Kuvvetleri Komutanı) Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e yönelik suikastin belgesini gözler önüne serdi.

Denizci teğmenler Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan'ın Gölcük'teki evinde yapılan aramada, buzdolabının altına gizlenmiş şekilde mermi dolu poşetler, bir not kağıdı ve 500 gram ağırlığında 'datasheed' tipi patlayıcı ele geçirilmişti. Ek delil klasöründe 1.dosyanın 179. sayfasında yer alan suikast notunda şu ifadeler yer alıyor:

"Albay Tayfun Duman'dan gelecek fizbiliteye göre Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyonun detay ve tarihlerini Levent Bektaş, Orhan Yücel Albay üzerinden iletecek. Size teslim edilen malzemeleri korunaklı bir yerde tutunuz"

NOTTAKİ İSİMLER

Suikast notunda adı geçen Levent Bektaş, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu olan emekli bir SAT binbaşısı ve Kafes Eylem Planı'nın da kilit isimlerinden olduğu belirtiliyor. Suikasti planlayanlardan biri olarak iddia edilen SAT Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Orhan Yücel ise internete düşen ses kayıtlarında hükümete ve bazı medya mensuplarına ağır hakaretler etmesiyle gündeme gelmişti.

MASAYA VURMUŞTU

Genelkurmay Başbakanı Orgeneral Başbuğ, Amirallere suikast iddianamesi ile ilgili olarak, "Böyle rezillik olur mu yeter yahu. Suikast girişimiyle ilgili tek satır var mı? Hani suikast yapacaklardı komutanlarına? Bunun hesabını kim verecek" diyerek tepki göstermişti.

BUGÜN

Etiketler :