Başesgioğlu'ndan garip sözler

Başesgioğlu'ndan garip sözler

İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, istifası sonrasında ilk kez geldiği memleketi Kastamonu'da ilk açıklamasını yaptı.

AK Parti'den sürpriz bir şekilde istifa eden ve Anavatan Partisi döneminde İçişleri Bakanlığı, AK Parti döneminde Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan bağımsız İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, istifası sonrasında ilk kez geldiği memleketi Kastamonu'da ilk açıklamasını yaptı.

Kastamonu Kadı Dağı mevkiinde 300 araçlık bir konvoyla, davullar ve zurnalar eşliğinde Murat Başesgioğlu'nu karşılayanlar arasında halen AK Parti'den Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı olan Erdal Başesgioğlu, Demokrat Parti İl Teşkilatı, Demokrat Parti Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, MHP İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, AK Parti Şenpazar Belediye Başkanı Suat Saygın yer aldı. Kendisini karşılamaya gelen yüzlerce hemşehrisiyle tek tek tokalaşan Başesgioğlu, kendisinin gelişi için kesilmek üzere hazırlanan dev bir dananın ise kesilmemesini istedi. Kadı Dağı'nda konuşma yapması için hazırlanan kürsüden hemşehrilerine hitap eden Başesgioğlu, hem istifasıyla ilgili hem de gündemdeki referandum ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 25 yılık siyasi yaşamında kazandığı her başarıyı Kastamonulularla birlikte kazandığını ve hemşehrilerinin desteği sayesinde gelinebilecek en üst makamlara geldiğini vurgulayan Başesgioğlu, "Siyasete hediye ettiğiniz bu isim, sizlerle birlikte başarıya ulaşmıştır. Teslim edilen tüm devlet işlerini başarıyla yaptık. Tertemiz de teslim ettik. Şimdi ilimizle ilgili başlattığımız projeleri sonuna kadar takip etmeye devam edeceğim. Gecikmesine asla müsaade vermeyeceğim" dedi. 

"PARTİDEN ŞAHSİ İKBAL İÇİN AYRILMADIM"

Dünyada her şeyin insanoğlunun tahmin ettiği gibi gitmediğini, bunun siyasette de yaşandığına işaret eden Başesgioğlu, kendisinin partisinden şahsi ikbal için ayrılmadığını, siyasette gelebilinecek makamların çoğuna zaten geldiğini, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığı'na isminin sık sık geçmesiyle de, oturamadığı koltuklara da Türkiye tarafından layık görüldüğünü söyledi. İstifası sonrası yaptığı yazılı açıklamada neden partisinden ayrıldığını açık bir dille anlattığını, ülke meseleleriyle ilgili temel konularda partisinden farklı düşündüğünü, bu nedenle de partisinden istifa ettiğini tekrarlayan Başesgioğlu, "Yeni bir yol ayrımındayız. Sizlerle geniş istişarelerde bulunacağım. Bundan sonra gelecekte ne yapmamız gerektiğine birlikte karar vereceğiz. Bana yardımcı olursanız mutlu olurum. İstanbul'daki hemşerilerimizle de görüşeceğim. Kastamonu ve Türkiye için en iyisi ne olacaksa ona birlikte karar vereceğiz. Tek düşüncemiz ülkemize hizmettir" diye konuştu. 

Ülke siyasetinin son günlerdeki gündemi olan referanduma da konuşmasında değinen Murat Başesgioğlu, sözleri şöyle sürdürdü: "Siyaset referanduma endekslenmiş durumda. Tabii bu da demokrasinin çarelerinden biri. Dikkatinizi çekerim. Bugün Türk milleti tarihinde görülmemiş şekilde bir tehdidin altında. Milli birliğimiz ve varlığımız tehdit altıda. Bin yıldır bu topraklarda yaşayan insanları Türk-Kürt diye ayırmaya çalışma gayretleri vardır, demokratik özerklikten bahsedilmekte ve devletin, ülkenin bölünmez bütünlüğü tehdit edilmektedir. Ay yıldızlı bayrağımızın yanına ikinci bir bayrak koyma iddiasında olanlar vardır. Etnik bölücülüğü uluslararası sınırlara çekip ülkenin başına büyük belalar açmak isteyenler mevcuttur. Referandum bence bunların gerisinde kalmaktadır. Söz konusu olan hain stratejilerin yüzde biri bile doğru çıksa, referandumda çıkacak evet veya hayırın hiçbir önemi yoktur. Devlet olarak önümüzdeki süreci çok uyanık karşılamak zorundayız. Tokat'ta, Samsun'da, Ordu'da, Giresun'da, Siirt'te vatan evlatlarımız şehit olmaktadır. Terör artık dağdan inmiş, şehir merkezlerine hücum etmektedir. Herkesin iyi düşünmesi gerekmektedir. Ülkenin en büyük önceliği bu olmalıdır. Bizi yönetenler bunu görmek zorundadır. Siyasetin günlük kargaşasını bir tarafa bırakıp, bu beladan nasıl kurtulmak için siyaset üstü bir turum ve davranış gösterilmelidir." 

Konuşmasının ardından kalabalık bir konvoyla hareket eden Başesgioğlu, Kastamonu kent merkezinde konvoy eşliğinde tur attıktan sonra baba evine gitti.

Etiketler :