Basına sızdırılması ile soruşturma

Basına sızdırılması ile soruşturma

Fenerbahçe Kulübü, Ercan Saatçi ve Metin Özülkü'nün bir program çekimi sırasında Galatasaray'a küfür ettiği görüntülerin dışarıya sızmasıyla ilgili açıklama yaptı

KÜFÜRLER YAYINLANMADI"

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Metin Özülkü'nün Fenerbahçe Televizyonu'nda hazırlayıp sunduğu ''Müzik Molası'' programının 8 Aralık 2006 tarihinde yayınlanan bölüme konuk olan Ercan Saatçi ile bant kaydı sırasında Galatasaray'a yönelik küfürlü ifadeler kullandıkları diyalogların montajda çıkarıldıktan sonra yayınladığı belirtildi.

"GÖRÜNTÜLER HIRSIZLIK YOLUYLA DIŞARI ÇIKARILDI"

Bu çekimin bazı kötü niyetli kişi veya kişilerce o tarihte FBTV binasından dışarıya çıkarılarak, daha sonra belli bir amaç için kullanılmak üzere saklandığı ifade edilen açıklamada, ''FBTV'den bu görüntüler yetkililerin bilgisi dışında gizlice alınmış, bir başka deyişle hırsızlık yoluyla kurum dışına çıkarılmıştır. FBTV'den çalınan söz konusu video görüntülerinin çeşitli internet sitelerinde veya farklı televizyon kuruluşlarında yayınlanmasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün veya FBTV'nin herhangi bir dahli bulunmamaktadır'' denildi.

FBTV yönetiminin kurum içinde yaptığı araştırmada, 2006 yılında FBTV'den ayrılıp Galatasaray Televizyonu'nda göreve başlayan Selim Sırrı Bayer'in bu görüntüleri kurum dışına çıkardığının şahitlerle belirlendiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

''Böyle bir görüntünün varlığı 1 Mayıs 2008 tarihli Vatan gazetesinde spor yazarı Kadir Çetinçalı tarafından 'Ayarı Bozulanlar' başlıklı yazıda kaleme alınmış, Çetinçalı o tarihteki yazısında Ercan Saatçi ile Metin Özülkü'nün söz konusu diyaloğunu köşesine taşımış ve son olarak şu ifadeleri kullanmıştır: 'Bu olayın kaydı bende mevcuttur, isteyene izletebilirim'. FBTV yönetimi, aynı zamanda Doğan Haber Ajansı çalışanı olan Kadir Çetinçalı'nın yazısı üzerine o tarihte yaptığı araştırmada bu görüntülerin o dönemde Doğan TV Center'ın Bağcılar'daki merkezinde aynı bina içinde görev yaptıkları GSTV'nin çalışanları tarafından Çetinçalı'ya izlettirildiği bilgisine ulaşmıştır.

2006 yılında FBTV'den ayrılarak GSTV'de göreve başlayan 4 kişilik ekipte şu isimler yer almaktadır: Hasan Tankaya, Selim Sırrı Bayer, Erdoğan Veis, Abdullah Ercan.

FBTV yönetimi kurum içinde yaptığı araştırmada hala GSTV'de program sorumlusu olarak görev yapan Selim Sırrı Bayer'in bu görüntüleri kurum dışına çıkardığını şahitlerle belirlemiştir. Bugün gelinen noktada söz konusu videonun hangi amaçla ve nasıl FBTV'nin merkezinden çalındığını açıklığa kavuşturma konusunda en bilgili isimler, bu videonun kendisinde mevcut olduğunu yazısında belirten Sayın Kadir Çetinçalı ve yukarıda ismi geçen eski FBTV çalışanlarıdır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kurum dışına çıkartılan görüntüler hakkında yasal girişimler başlatılmış olup, her türlü hukuki yaptırımın uygulanması yargıdan talep edilecektir. Yapılan spekülasyonların son bulması adına ilgili ve bilgilileri konuyu açıklığa kavuşturmaya davet ediyoruz.''

Etiketler :