Başkan Erbaş, Makedonya İslam Birliği Başkanı ile görüştü.

Başkan Erbaş, Makedonya İslam Birliği Başkanı ile görüştü.

Fetahu, Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanlığınca deprem dolayısıyla toplanan yardımları Erbaş'a teslim etti

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanı Hafız Şakir Efendi Fetahu ile bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, makamında yaptığı görüşmede, Makedonya İslam Birliği ile Diyanet İşleri Başkanlığının uzun zamandır işbirliği yaptığını belirtti.

Erbaş, Türkiye'nin tarihin gördüğü en büyük afetlerden birini yaşadığını ifade ederek, "Acımız çok büyük ve bu büyük bir imtihan. İnşallah milletimiz ve bütün Müslümanlar olarak bu imtihandan çıkacağımıza inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Türk milletinin asırlardır mağdur ve mazlumun yanında yer aldığını belirten Erbaş, "Yine mağdur ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Bu sınır içinde olur, sınır dışında olur ama bu hasletimiz ilelebet devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Dünyadaki tüm Müslümanların gözü Türkiye'deydi"

Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanı Fetahu da Erbaş'a ülkede yaşanan depremler nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türkiye'nin yaşadığı afetlerin hem Türk halkı hem de Müslümanlar için imtihan olduğunu kaydeden Fetahu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu süreçte dünyadaki tüm Müslümanların gözü Türkiye'deydi. Yaşadığınız sıkıntıları biz yaşamış gibi hissettik. Makedonya halkı olarak biz de Türkiye için neler yapabiliriz diye düşündük. Bizler de iki sebepten dolayı az da olsa bir katkıda bulunmak istiyorduk. Birincisi Müslüman kardeşleriniz olarak bizler de yardım edebileceğimizi düşündük, ikincisi ise hem Türkiye'nin hem de Diyanet İşleri Başkanlığınızın senelerce Makedonya'da yaptığı hizmetlerden dolayı bunu kendimize bir borç olarak görüyorduk. Bunun için sizin hizmetinizde bulunmaya çalıştık."

Fetahu, Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmalarını yakından takip ederek, örnek aldıklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Fetahu, Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanlığınca deprem dolayısıyla toplanan yardımları Erbaş'a teslim etti.

Kabulde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun da yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.