Başkan Ö.C. Vardan tepki gösterdi

Başkan Ö.C. Vardan tepki gösterdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Cihad Vardan, dernek ve sivil toplum örgütlerinin 5 yıldızlı otellerde verdiği iftar yemeklerine karşı çıkanlara tepki gösterdi.

Vardan, "Biz, dernek olarak ne gösterişe ne de israfa ihtiyaç duyuyoruz. Otellerde verdiğimiz iftarlar yardımlarımızı, hayır ve hasenatlarımızı hiçbir şekilde etkilemez." dedi.

MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul'da üyeleri onuruna iftar verdi. Genel Başkan Ömer Cihad Vardan'ın evsahipliği yaptığı programa, çok sayıda işadamı katıldı. Kur'an-ı Kerim ve ilahiler ile başlayan iftarda konuşan Vardan, MÜSİAD üyeleri ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu belirtti. Ramazan coşkusunun artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Derneklerin ve sivil toplum örgütlerinin iftar programlarına karşı çıkan çevrelere de göndermede bulunan Vardan, "Ramazan ayının ana gündemini bir şekilde otellerde iftar verip vermemenin doğruluğu aldı. Bu işleri yapan kurum ve kişiler suçlu addedilir hale geldi, pek çoğu iftar programlarını iptal etmek durumunda kaldı. İnsanların bir araya geldiği, Ramazan'ın ülkemizde doyasıya tadıldığı, insanların sofrada bulunmaktan haz duyduğu bir geleneğin yaşatılmasında ne zarar var." diye dert yandı.

Kültür olarak har vurup harman savurmaya karşı olduklarını belirten Vardan, yardımlaşma ve paylaşma duygusunun önemini de iyi bildiklerini ifade etti. Cihad Vardan, "Ne yazık ki kimi çevreler tarafından iftar yemekleri verilmesi mekana bağlı tuhaf bir şeymiş gibi lanse ediliyor. Biz, MÜSİAD olarak ne israfa ne de gösterişe ihtiyaç duyuyoruz. Bir şey kanıtlamak durumunda da değiliz. Bizim otellerde verdiğimiz iftarlar hiçbir şekilde yardımlarımızı, hayır ve hasenatlarımızı etkilemez." ifadelerini kullandı.

İftar yemeklerine devam edeceklerini aktaran MÜSİAD Başkanı, üyelerinin de bu tür programlar yapmalarında sakınca olmadığının altını çizdi.

Afrika'da on binlerce insanın açlıkla boğuştuğunu anlatan Ömer Cihad Vardan, "Bu insanlık dramının ardından ülkemizde bir hassasiyet oluştu, toplanan yardımlar 100 milyonları aştı. Üyelerimizin önemli bir bölümünün yardım kampanyaları ile ilgilendiğini biliyorum. Biz de SMS kampanyamız ile evimizden, iş yerimizden mesaj gönderilip Somali'ye yardım edilmesine imkan tanıdık. Tabii çalışmalarımız bunlarla da kalmıyor. Ayni yardımlarımız var, Diyanet Vakfı'na önemli oranda bağış yaptık. Özetle Afrika'da görülen açlığa karşı genel merkezimizin de şubelerimizin de çalışmaları sürüyor." dedi.

Vardan, yardımlar ile iftarların bir birine karıştırılmasından yakındı, iki faaliyetin de devam edeceğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.