Başkan Yürekliyse kupayı Başbakan'dan...

Başkan Yürekliyse kupayı Başbakan'dan...

1967 Trabzonsporluar Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, açıklamalarda bulundu.Trabzonspor'un çok başarısız bir sezon geçirdiğini belirten Hatayoğlu, "Trabzonspor Yönetimi bu anlamda görevini yerine getirmemiştir. Geçen sezon çok güzel maçlar çıkaran Trab

1967 Trabzonsporluar Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'un çok başarısız bir sezon geçirdiğini belirten Hatayoğlu, "Trabzonspor Yönetimi bu anlamda görevini yerine getirmemiştir. Geçen sezon çok güzel maçlar çıkaran Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon küme düşmüştür. Bunun tek nedeni kaos içinde olmaları. Bu kaosun da baş aktörleri Trabzonspor kulüp başkanı ve yönetimidir. Şu ana kadar 7 fire vermiş bir Trabzonspor yönetimi ve kendi içinde birlikteliği sağlayamamış bir yönetim var. Bu anlayışla beraber Trabzonspor iyi noktalar gitmiyor. Bundan sonra da gitmeyeceği açık ve net" dedi.

"BAŞKAN YÜREKLİYSE, BAŞBAKAN'DAN KUPAYI İSTESİN"

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun göreve geldiği zaman, bir ay içerisinde kupayı alacaklarını söylediğini vurgulayan Hatayoğlu, "Şu ana kadar ne Trabzon'a kupa geldi ne de şike yapanlar Türk futbolundan men oldu. Bir takım cezalar alınmasına rağmen futboldan men edilmediler. Bence söylemlerle değil, eylemlerle Trabzonspor yönetilmeli. Trabzonspor başkanı şikeyle ilgili gösterdiği bir takım siyasi tepkiler var. Sadece muhalefet parti ve liderlerini değil, belki de Trabzonspor'un kupasını alması yönünde engel olan iktidar partisine ve Başbakan'a da tepki göstersin. Hatta buradan kendisine şu çağrıyı yapıyorum. Sayın Başbakan'ı çok sevdiğini ve adaletine inandığını her platformda dile getiriyor.

Eğer gerçekten Başbakan'ın adaletine inanıyorsa, elinde Fenerbahçe'nin ve diğer takımların şike yaptığına dair, Trabzonspor'un 2010-11 sezonunun şampiyonluk kupasını alması noktasında bir takım belgeler var. UEFA'nın, CAS'ın onayladığı, Türk mahkemelerinin ve Yargıtay'ın onaylamış olduğu 2010-11 sezonu şampiyon Trabzonspor'dur. Getirip Başbakan'ın huzuruna çıkıp, Trabzonspor'un kupasını istesin. Bu yürek işidir. Bunu yapmasını kendisinden bekliyoruz yürekliyse. Yapamıyorsa, bu aşamadan sonra günü kurtarma politikalarıyla bir takım söylemlerde bulunmasın" diye konuştu.

"1461 TRABZON'UN KÜME DÜŞMESİ EN BÜYÜK BAŞARISIZLIKLARDAN BİRİDİR"

Hatayoğlu, Trabzonspor'un mahkemeye taşınmış bir kongre süreci olduğunu ifade ederek, "Bununla ilgili mahkeme kararını verdi. Trabzonspor başkanı ve yönetim Yargıtay'a başvurdu. Mahkemenin verdiği karar Trabzonspor camiasını ilgilendirir. 3-5 ay daha fazla koltukta oturmak adına Trabzonspor kongresini ötelemişlerdir. Bence bu anlamda da yanlış yapmışlardır. Eğer kendilerine güveniyorlarsa, çok önemli işler yaptıklarına inanıyorlarsa, Trabzonspor delegesinin karşısına çıksınlar. Bu kulübü daha fazla batağa götürmesinler. Ben başında söylediğim gibi 1461 Trabzon küme düşmüştür. Camia içerisinde bu pek de fazla dile getirilmiyor. En büyük başarısızlıklardan birisi budur. Sadece 1461'i küme düşürmeleri o koltukta oturmalarına engel bir durumdur. Onun için tekrar ediyorum. İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimi kongreye gitsin. Eğer gitmezlerse, kendilerine ve Trabzonspor'a kötülük yapmış olurlar. Kongreye gitmemek çözüm değildir. Yargıtay'a başvurmak neyin nesidir. Sizin şahsınızı mı ilgilendiriyor. Bugün Aziz Yıldırım'ı, şikecileri bu anlamda eleştirdiniz. Siz Trabzonpor adına nasıl Yargıtay'a başvurabilirsiniz" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR'U HAFİF İNSANLAR TAŞIYAMAZ"

Trabzonspor'un bu ligde 4., 5. olmasının başarı olarak söylenemeyeceğini belirten Alaattin Hatayoğlu,"Trabzonspor, en iyi bu ligi 5. sırada bitirecek. Ama Trabzonspor 30 yıl boyunca şampiyonluklarımızın tescil edilmediği dönemler dahil, ligi en kötü bu pozisyonda bitirdi. Trabzonspor her zaman kafaya oynayan bir takımdır. Trabzonspor'u yönetenler Trabzonspor'un bir tarihine baksınlar. Trabzonspor Türk futbolunda bir tarih yazmış bir kulüp. Bunu iyi görsünler, iyi analiz etsinler. Trabzonspor'da başkan, yönetici olmak sadece makamı doldurmak değildir, gerektiğinde bedel ödemektir. Trabzonspor ağır bir kulüptür. Trabzonspor'u taşımak kolay değildir. Trabzonspor'u hafif insanlar taşıyamaz" ifadelerini kullandı.

"İMZA TOPLAMAYA BAŞLARIZ"

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı, bordo-mavili kulübün kongre kararı almaması durumunda taraftarlar derneği olarak neler yapacaklarını da anlatarak, "Yargıtay kararı var. Yargıtay kararı bugün yarın açıklanır diye bekliyoruz. Sezonun bitmesine birkaç gün kaldı. Ondan sonraki süreci takip edeceğiz. Yönetim kendi isteğiyle kongre alırsa, bir sıkıntı olmaz. Eğer gerekirse, 7 bin civarı aidatını Ödemiş delege var. Kongre yapılmasını arzu eden Trabzonsporlularla beraber bir bütünlük oluşturduğumuzda imza toplamaya başlarız. Bu sayıda 1500 kişi. Rahatlıkla bu sayıyı toplarız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.