'Başkandan aldığım bilgililer tatmin edici'

'Başkandan aldığım bilgililer tatmin edici'

Gül, "Sayın başkandan aldığım bilgiler beni tatmin etti. Öğrencilerimiz ikinci sınava güvenle hazırlansınlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda ortaya çıkan 'şifre' iddiasıyla ilgili olarak bugün ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'i aradığını söyledi. Gül, "Sayın başkandan aldığım bilgiler beni tatmin etti. Öğrencilerimiz ikinci sınava güvenle hazırlansınlar" dedi.


Cumhurbaşkanı Gül, Endonezya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Gül, gazetecilerin YGS'deki şifre iddiasına ilişkin sorusu üzerine, gelişmeleri takip ettiğini ve ÖSYM Başkanı ile görüştüğünü, kendisini bugün aradığını söyledi. Gül, "ÖSYM Başkanı ile görüştüm, aradım kendisini bilgi aldım. Kendisinin verdiği bilgiler çerçevesinde aslında bu basına verilen kopya tamamen ayrı hazırlanmış bir kopya. Esas bir ana kitapçık olduğunu, onun hiç kimseye verilmediğini, bu
kitapçıktan bütün öğrenciler için farklı şekilde hazırlanan kitapçıkların da yine hiç kimseye verilmediğini söyledi. Zaten bugün de herkesin soru kitapçığını internete koyduklarını söyledi. Bu kadar açık ve şeffaf bir şekilde ortaya çıktıklarını böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Daha önce burayla ilgili birçok eleştiriler vardı. Devlet Denetleme Kurulu da incelemişti. O çerçeve içinde bir rapor da vermişlerdi. Çok süratli şekilde kanun çıktı, yeniden yapılandırıldı. Başkandan aldığım bilgiler beni tatmin etti. Öğrencilerimizin güvenle ikinci sınava kendilerini hazırlamaları gerekir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.