Başkanın öldürülmesi seyredilmiş

Başkanın öldürülmesi seyredilmiş

MHP'li Nail Sancak'ın içkili yer sahipleri tarafından ruhsat verilemediği gerekçesiyle öldürülmesinin halkın gözü önünde gerçekleştiği ortaya çıktı.

DENİZLİ'nin Buldan ilçesi MHP'li Yenicekent Beldesi Belediye Başkanı Nail Sancak'ın içkili yer sahipleri tarafından ruhsat verilemediği gerekçesiyle öldürülmesinin halkın gözü önünde gerçekleştiği ortaya çıktı.

MHP Denizli İl Başkan'ın da "Artık değerlerimizi mi yitiriyoruz?" şeklindeki yakındığı olay, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Nail Sancak'ın öldürülmesi olay ile ilgili yaptığı yazılı açıklamayla kesinleşti.

Basında çıkan haberler üzerine açıklama yapan Vali Erkmen, kahvehane önündeki topluluğun olayı seyrettiği bir ortamda, jandarmanın müdahale ettiğini, gerekli inceleme tamamlanmadan jandarmayı itham edici, beyanlardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Vali Erkmen, yaptığı yazılı açıklamada bazı basın yayın organlarında değişik iddiaların yer aldığını belirterek merhum Başkan Sancak'ın, Buldan Cumhuriyet Başsavcılığı'na tehdit edildiğine dair müracaatı olduğunu, bu müracaatın savcılık tarafından Buldan İlçe Jandarma Komutanlığı'na intikal ettirildiğini vurguladı. Başkan Sancak'ın aynı içerikte talepleri içeren bir başka dilekçenin Yenice Karakol Komutanı'na verdiğine değinen Erkmen, "Bunun dışında idari makamlara verilmiş bir dilekçe yoktur. İl Koruma Komisyonu'na müracaat edilerek koruma talebinde bulunulmamıştır." dedi.

Buldan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Jandarma Komutanlığı'na intikal ettirilen ve gereğinin yapılması istenen dilekçe üzerine Belediye Başkanı ile irtibat kurulduğunu açıklayan Erkmen, Başkan Sancak'ın beldeye geliş gidiş zamanlarında jandarma karakoluna bilgi vermesi ve alınacak tedbirler konusunda görüşüldüğünü, aynı gün 22 Ekim'de bir jandarma devriyesi tarafından belde ve ilçe çıkışına kadar güvenliği sağlandığını açıkladı.

Olay günü ilçe dışında bulunan Belediye Başkanı Nail Sancak'ın akşam saatlerine doğru ilçeye ve beldeye gelişi konusunda jandarmaya haber vermediğini belirten Erkmen, "23 Ekim günü saat 19.30 sıralarında Yenicekent beldesi kahvehaneler bölgesinde Belediye Başkanı ile aralarında içkili yerlerin kapatılmasından dolayı husumet bulunan içkili yer sahipleri arasında kavga çıktığı ihbarı alınmıştır. Olayın haber alınması ile birlikte derhal jandarma devriyesi hazırlanmış, olay mahalline yaklaşık üç dakika içerisinde silahlı kavga bitmeden varmıştır." ifadelerine yer verdi.

Jandarma devriyesinin olay yerine geldiğinde kahvehane önündeki topluluğun olayı seyrettiğine dikkat çeken Erkmen, jandarmanın böyle bir ortamda araya girerek gerekli müdahaleleri yaptığını belirtti

Vali Erkmen açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Jandarma devriyesinin olay mahalline ulaşması sonucu, kahvehane önündeki topluluğun olayı seyrettiği bir ortamda araya girmesi, gerekli müdahaleleri yapması söz konusudur. Burada görevin yerine getirilmesi sırasında idari bir kusur olup olmadığı idare tarafından incelenmektedir. Doğrusu ne ise ortaya çıkacaktır. Eğer bir yanlış hareket söz konusu ise tabii ki gereği yapılır, ancak bu ortaya çıkmadan, 'Kimsenin cesaret edemediği bir ortamda silahın ve bıçakların arasında görev yapan.' Jandarmayı itham edici, suçlayıcı beyanlardan kaçınmak gerekir. Özellikle bilerek öldürme için şartlar oluşturulduğu gibi bir söylem asla kabul edilebilecek bir söylem değildir."

Olayın tamamen içkili yer işletme ruhsatının alınmasından kaynaklanmış olduğunu hatırlatan Erkmen, olayla ilgili şu bilgileri verdi: "Olayın başkaca siyasi veya diğer konularla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Olayı müteakiben Başkan yaralı halde makam aracıyla, silahla yaralanan yaralılar ise 50 NC kamyonetle ilk tedavi ve müdahale amaçlı Sarayköy Devlet Hastanesine getirilmiştir. Kamera kayıtları incelendiğinde iki taraf hastanede doktor ve diğer güvenlik görevlilerinin olduğu ortamda 1 dakika birlikte kalış süresi olmuş, bilahare Sarayköy emniyetince silahla yaralananlar, ilimiz Servergazi Devlet Hastanesine ambulansla intikal ettirilmiştir. Bu arada gerek Sarayköy Devlet Hastanesinde gerekse Servergazi Devlet Hastanesinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır."

Başkanı öldürme olayının gerçekleşmesinin hemen ardından içkili yer işletmecisinin işlettiği yere ve araca bir saldırı yapıldığını, jandarma müdahalesi ile olayın önlendiği bildirilen açıklamada bunları yapan ilgililer hakkında yasal işlem yapıldığı, ilk gece yaşanan gerginlik dışında beldede herhangi bir işyerinin tahribi söz konusu olmadığı ifade edildi.

Vali Yavuz Erkmen, olayın meydana geldiği saatten itibaren alınan güvenlik önlemleri sonucu bugüne kadar beldede durumun sakin olduğunu, valilik tarafından güvenlik ve beldede oluşan hassasiyet nedeniyle ikinci emre kadar beldedeki içkili yerlerin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

1 Kasım'da Yenicekent beldesinde başkanlık seçimi yapılacak.

CİHAN

Etiketler :