'Başkasının sözüyle terörist avına çıkılmaz'

'Başkasının sözüyle terörist avına çıkılmaz'

Kurtulmuş, ''başkalarının istihbaratıyla terörist avına çıkılamayacağını'' söyledi.

 Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''başkalarının istihbaratıyla terörist avına çıkılamayacağını'' söyledi.

Kurtulmuş, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında terör konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türklerin ve Kürtlerin bu topraklara ''paraşütle inmediğini'' ifade eden Kurtulmuş, asırlardır bir arada kardeşçe yaşandığını anımsattı.

Son 25-30 yıldır bu kardeşliği bozmak için araya fitne sokulmaya çalışıldığını savunan Kurtulmuş, bu fitneyi besleyen damarlardan kurtulmanın gerekliliğine dikkati çekti.

Demokratik Açılım Projesinde çok ciddi hatalar yapıldığını, hükümetin de ismini koymakta bile zorlandığı bu projede nereye gideceğini şaşırdığını savunan Kurtulmuş, 8 yıldır iktidar olan hükümetin bu süre içinde terörü sona erdirmek için yeterli çabayı göstermediğini ileri sürdü.

Muhalefetin de sadece eleştirdiğini ve çözüm arayışı içinde olmadığını kaydeden Kurtulmuş, muhalefetin de hükümet kadar suçu olduğunu söyledi.

Habur'da yaşanan görüntülerin ''devlet aklının iflası'' olduğunu da savunan Kurtulmuş, istihbarat ve takip konularında zafiyet yaşandığını iddia etti. ''Başkalarının istihbaratıyla terörist avına çıkılmaz'' diyen Kurtulmuş, Türkiye'nin, milli savunma sanayisini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Terör sorununun çözümü noktasında hem iktidarın hem muhalefetin yanlış adımlar attığını ileri süren Kurtulmuş, ''Hem iktidar hem muhalefet ne dedikleri anlaşılamayacak şekilde sadece kavga ediyor. Çıkardıkları seslerin vuvuzeladan (zurnaya benzer çalgı) başka bir anlamı yoktur'' dedi.

Kurtulmuş, terör sorununun çözümü için konunun siyasal istismar yapılmaması, 25 yıl boyunca hiçbir sorunu çözmeyen OHAL gibi demokrasi dışı konuların önerilmemesi, kamplaştırıcı ve kutuplaştırıcı söylemlerden kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Bir soru üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''taşeronlar'' ifadesine açıklık getirmesini de isteyen Kurtulmuş, ''Türkiye'de taşeronların olamayacağı bir ortamın sağlanması gerektiğini'' sözlerine ekledi.

Etiketler :