Başkbakan Erdoğan ile kardeşten öteyiz

Başkbakan Erdoğan ile kardeşten öteyiz

Cumhurbaşkanı Gül, 2’nci kez adaylığıyla ilgili sorular üzerine, “Bir kez daha hatırlatmak isterim herkese. Sayın Başbakan’la, Tayyip Bey ile olan arkadaşlığımız, ilişkilerimiz kardeşlik hukukunun da ötesindedir” değerlendirmesini yaptı. Ardından da, “Dah

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Basın Başdanışmanı Ahmet Sever’in, 2’nci kez adaylığının bazı AK Partililer tarafından engellenmek istemesinin Gül’ü üzdüğü açıklamalarıyla ilgili ilk kez konuştu. Gül, Sever’in açıklamalarını yalanlamazken, sözlerine açıklık getirdi. Gül, “Sayın Başbakan’la, Tayyip Bey ile arkadaşlığımız, ilişkilerimiz, kardeşlik hukukunun da ötesindedir. Dolayısıyla bunu da aklınızda tutmanızı isterim” dedi. Gül, dün Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni ziyaret etti. Ardından Hacıbayram Camisi’ne geçerek öğle namazı kıldı. Namaz çıkışında gazetecilerin, Sever’in açıklamalarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Gül, şunları söyledi:

Günü gelince konuşuruz

“Daha önümüzde 2 yıl kadar uzun bir süre var. Bu süre içerisinde hepimizin içeride, dışarıda yaptığımız, yapacağımız çok önemli işler var. Hepimizin işimizle en iyi şekilde meşgul olmamız ve görevlerimizi en iyi şekilde yapmamız gerekir. Günü geldiğinde de biz kendi aramızda otururuz, konuşuruz, ne yapılacaksa en doğrusunu hep beraber yaparız.

Ne gerekiyorsa yaparız

Ayrıca şunu sizler de biliyorsunuz, bir kez daha hatırlatmak isterim herkese. Sayın Başbakan’la, Tayyip Bey ile olan arkadaşlığımız, ilişkilerimiz kardeşlik hukukunun da ötesindedir. Dolayısıyla bunu da aklınızda tutmanızı isterim. Dolayısıyla günü gelince otururuz, konuşuruz ne gerekiyorsa hep beraber yaparız. Şimdi hepimiz işimizi en güzel şekilde yapmak zorundayız. Önümüzde daha uzun zaman var. Halkın, milletin hep beklentileri var. Türkiye’nin çevresinde olup biten önemli olaylar var. Zihnimizi bunlarla meşgul etmememiz lazım.”

Danışmanlar atışmıştı

Gül’ün Basın Danışmanı Ahmet Sever, Vatan Gazetesi’nden Ruşen Çakır’a Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin demeci tartışma yaratmıştı. Sever bu demecinde AK Partili bazı milletvekili ve yöneticilerin, 2’nci kez Cumhurbaşkanı adayı olamayacağına ilişkin değerlendirmelerinin Gül’ü üzdüğünü söylemişti. Sever’e yanıt Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan’dan gelmişti. Akdoğan da, ”Bazı danışmanlar kraldan çok kralcı” cevabını vermişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.