Başkent'te canlı bomba avı!

Başkent'te canlı bomba avı!

Başkent polisi, canlı bomba olabileceği ileri sürülen bir kadının kente geldiği ihbarları üzerine alarma geçti.

Polis konuyla ilgili tüm ihbar ve söylentileri değerlendirirken akşam saatlerinde şüpheli bir kadının çöpe bıraktığı çanta, ekipleri harekete geçirdi. Fünyeyle patlatılan çanta içerisinden kıyafet çıkması vatandaşa rahat bir nefes aldırdı.

Polise gelen 'Ankara'da canlı bomba var' ihbarları üzerine güvenlik güçleri alarma geçti. Kentin çeşitli yerlerindeki tüm şüpheli durumları değerlendiren Ankara polisi, herhangi bir terörist saldırının gerçekleşmemesi için adeta seferber oldu. Konuyla ilgili akşam saatlerinde polis ekiplerine bir ihbar geldi. İddialara göre, şüpheli bir kadın, Siteler Mevkii'nde bulunan caddelere belli aralıklarla çantalar bıraktı. Vatandaşların ihbarı üzerine Taşdelen Caddesi'ne gelen ekipler çöp kenarına bırakılan bir çantayı tespit etti. Vakit kaybetmeden çevrede güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, olay yerine bomba imha ekibi istedi. Cadde çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Olay yerine gelen bomba uzmanı ekipler, paketi fünyeyle patlattı. Çantanın içinden elbise çıkmasıyla mahalleli rahat bir nefes aldı.

Polis ekipleri eşgali belirlenen kadını arama çalışmalarını sürdürüyor.

REFÜJE BIRAKILAN VALİZ POLİSİ HAREKETE GEÇİRDİ

Öte yandan, aynı dakikalarda başka bir bölgeye bırakılan valiz ekipleri harekete geçirdi. Keçiören Etlik Caddesi'ndeki orta refüje bırakılan valizi vatandaşlar polise ihbar etti. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ve bomba imha ekipleri çevreyi güvenlik çemberine aldı. Uzman ekiplerin çalışmaları sonucunda içerisinden çeşitli kıyafetler çıkan çanta, karakol ekiplerine teslim edildi.

Etiketler :