Başkentte tarihi eserleri satmaya çalışan iki kişi tutuklandı.

Başkentte tarihi eserleri satmaya çalışan iki kişi tutuklandı.

Şüphelilerden 2'si tutuklandı

ANKARA (AA) - Başkentte tarihi eserleri 2,5 milyon liraya satmaya çalışırken jandarma tarafından yakalanan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Mamak ve Etimesgut ilçelerinde Ö.H, M.A. ve H.Ö'nün tarihi eserleri 2 milyon 500 bin lira karşılığında piyasaya sürerek haksız kazanç elde edeceği bilgisine ulaşıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda Ö.H. ve M.A. Mamak'ta, H.Ö. Etimesgut'ta yakalandı.

Ö.H. ve M.A'nın üzerinde 1 milyon liraya satmaya çalıştıkları, çeşitli ülkelere ait 61 madeni para, çeşitli ebat ve figürlerde 24 obje ile bir heykel bulundu.

H.Ö'nün üzerinde de 1 milyon 500 bin lira karşılığında satmaya çalıştığı 73 sikke ve madeni para, 11 kağıt para ile bir obje ele geçirildi.

Tarihi eserlere Anadolu Medeniyetleri Müzesine teslim edilmek üzere el konulurken Ö.H. ve M.A. tutuklanarak Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. H.Ö. hakkında adli işlemler sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.