Başkentteki depremzede seçmenlere bilet masrafı desteği yapıldı.

Başkentteki depremzede seçmenlere bilet masrafı desteği yapıldı.

Ankara'da ikamet eden ve memleketlerinde oy kullanacak olan depremzede seçmenlerin bilet masrafları Ankara Valiliği ve AFAD koordinasyonunda karşılanıyor

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oy kullanmak için memleketlerine gitmek isteyen depremzedelerin otobüs ve tren bileti masrafları Ankara Valiliğinin ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuyla karşılanıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Ankara'ya gelen depremzedelerden oy kullanmak için ikametgahlarının bulunduğu illere gitmek isteyenler, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) kurulan AFAD iletişim merkezine gelerek kayıt yaptırıyor.

Kayıt yapılmasının ardından otobüs ve tren biletlerini kendileri alan depremzedelerin banka hesaplarına bilet masrafları yatırılıyor.

Ankara AFAD personeli Sibel Kurt, geçen haftadan bu yana, depremlerin ardından Ankara'ya gelen ve seçimlerde oy kullanmak isteyen depremzedelerin ikamet ettiği illere gitmelerinde kolaylık sağlanması için uygulamanın başlatıldığını anlattı.

Kurt, "Vatandaşlarımız biletlerini alıyorlar. Daha sonra biz sisteme giriyoruz. Ziraat Bankasındaki hesaplarına biletlerin geri ödemeleri yapılıyor. Bu şekilde gidiş kolaylığı sağlanıyor." dedi.

Çok fazla başvuru olduğunu ifade eden Kurt, bu nedenle bazı otobüs firmalarının ek seferler açtığını belirtti.

Kurt, uygulamanın 13 Mayıs akşamına kadar devam edeceğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.