Baskıyı geçtiler yakmaya başladılar

Baskıyı geçtiler yakmaya başladılar

Seçimlerin yaklaşmasıyla Güneydoğu'da kaos ve şiddetten medet uman BDP'lilerle PKK yandaşları, bölge halkı üzerinde uyguladığı baskıyı farklı bir boyuta taşıdı.

12 Haziran seçimleri yaklaştıkça BDP ve PKK yandaşları Doğu ve Güneydoğu halkı üzerindeki baskılarını iyice artırdı. Baskılar artık tehdit ve sözlü uyarılardan çıkıp, kendilerine yakın durmayanları yakmaya kadar vardı. Bunun en somut örneği önceki gün Şırnak'ın Cizre ilçesinde görüldü. Cizre'de İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kullandığı bir yurt, BDP-PKK yandaşları tarafından yakılmaya çalışıldı. Yurda molotof kokteylleriyle saldıran PKK'lı grup, 3 öğrencinin yanarak ciddi şekilde yaralanmalarına yol açtı. Yangın çevreden yetişen vatandaşlar tarafından söndürülürken, vücutlarında ağır yanıklar oluşan 3 öğrenci, çevredeki vatandaşlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İMAMLARI YAKMAK İSTİYORLAR

BDP son dönemde vatandaşları bölgedeki imamların arkasında namaz kılmamaları yönünde uyarırken, alternatif Cuma namazı kıldırmaya başladı. BDP'nin bir taraftan sözde Cuma namazı kıldırmaya çalışırken, bir yandan da imamları hedefe koyması dikkatlerden kaçmıyor. Hatta BDP ve PKK yandaşlarının, imamlardan duyduğu rahatsızlığın onları yakacak seviyeye kadar getirdiği gözleniyor.

DİN 'KARDEŞ'LİKTİR

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, BDP'nin bölgede Cuma namazı ile ilgili uzun süreden beri bir alternatif geliştirdiğini belirterek, bu girişimin doğru olmadığını söyledi. Dinin temelinde birlik ve beraberlik olduğunu ifade eden Bayraktutar, "Bu eylem, Cuma namazı ve dini değerleri siyasi amaçlar için kullanmaktan kaynaklanıyor. Siyasi partilerin, çalışmalarını dini değerlerin dışındaki bir alanda yapmaları gerekir. Siyasi partiler dini değerlerle uğraşmasınlar. İslam evrensel bir dindir, bu değerleri kimse kendi çıkarları için kullanmamalıdır" dedi.

YAPILANLAR VAHŞET

Cizre'de İmam-Hatip öğrencilerini yakma eylemini 'vahşet' olarak değerlendiren Bayraktutar, "Bu kabul edilecek bir olay değildir. Seçim süreci ile birlikte Türkiye'nin huzura kavuşmasını temenni ediyoruz. Ancak Türkiye'nin huzura kavuşmasını engellemeye çalışan ve bu huzuru provoke etmeye çabalayanlar var. Bu bir tahrik girişimidir. Bu vahşettir, kınıyoruz" diye konuştu. Bayraktutar, BDP'nin alternatif Cuma eylemleri ile birlikte imamlara yapılan baskıların da arttığını vurgulayarak, "Din görevleri sürekli sağduyulu davranmakta ve kardeşliği pekiştirmeye çalışmaktalar. Ancak son dönemde görevlilerimiz bazı baskılarla karşı karşıya kalıyor. Din görevlileri siyaset ve politikanın dışında bırakılmalıdır" ifadelerini kullandı.

VAHŞİ BİR SALDIRI, İNSAN İNSANI YAKMAZ!

PKK yandaşlarının yaptığı vahşi saldırıya yurdun dörtbir yanından tepki yağarken, yaralanan öğrencilerin ailelerinden de açıklama geldi. Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Fehmi Fidan'ın amcası Mahmut Fidan, "Yeğenimin ailesi köyde oturuyor. Maddi durumları olmadığı için Cizre'ye yurda gönderdiler. Vatanına milletine faydalı olsun diye gönderdiler. Ama maalesef bırakmıyorlar. İnsan insanı yakmaz. Lanetliyoruz. Çocuğu diri diri yakmışlar. Bütün Türkiye görsün, bu vahşet değil de nedir?" ifadelerini kullandı. Durumu ciddiyetini koruyan Fehmi Fidan'ın annesi Hidayet Fidan ise oğlunun acılar içinde kıvrandığını söyledi. Kendilerinin okuyamadığını, zaten maddi durumlarının da iyi olmadığını anlatan anne Fidan, "Biz oğlumuz okula gönderdik. Herkese faydası olsun istedik. Ama böyle yaptılar" diye konuştu. Öte yandan, molotof kokteyli sebebiyle vücudunda ağır yanıklar oluşan Fehmi Fidan, ilk tedavisinin yapıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nden ambulansla Kızıltepe'ye sevk edildi. Burada Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansına aktarılan Fidan, Ankara Dışkapı Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

MAZLUM ROLÜNDEKİ ZALİMLER

Saldırı, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve sivil toplum örgütleri tarafından da kınandı. Seçim sürecine girildiğinden beri gerilim oluşturulmaya çalışıldığına işaret eden Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, "İnsanlar istedikleri partiye oy verebilirler ama bunu terörle, yakmakla, öğrenci yurtlarına saldırmakla, camiye saldırmakla ve yahut taşlamakla çözecek iş değil bu. Her şeyin temelinde demokrasi var. Bu sorunların ileri demokrasiyle çözüleceğini inanıyoruz" diye konuştu. Saldırı düzenleyenleri, 'mazlum rolünde zalim rolünü oynayanlar' olarak değerlendiren belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu ise bu durumun saldırı düzenleyenlerin acizliğini ortaya koyduğunu vurguladı.

 

KAOS VE KARGAŞA İSTİYORLAR

* Necati Ceylan (Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı)
Cizre'de İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı yurda seçim öncesi böyesine çirkin bir saldırı düzenlenmesi oldukça düşündürüçü. Saldırıyı milletin iradesinin gerçekleşmesini engellemeye yönelik bir hareket olarak değerlendiriyorum. İHL öğrencilerine yapılması işin vehametini ortaya koyuyor. Terör yandaşları bilmelidir ki, haklar terörle, şiddetle elde edilemez.

 

 

ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ

* Hüseyin Korkut (ÖNDER Başkanı):
Terör örgütünün saldırısını çok manidar buluyorum. Bölgeye huzurun gelmesini istemeyen terör örgütü, İmam Hatip Liseleri'nin bölgede İslam kardeşliğini yaymasından ve kardeşlik havasının hakim olmasından rahatsız oluyor. Türkiye'nin çimentosu konumunda olan İmam Hatip Liseleri her türlü engellemeye rağmen üzerlerine düşen görevi yapmayı sürdürecektir İmam Hatip camiası olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz

 

BÖLGENİN TEK İLACI: İSLAM

* Selahattin Yazıcı (TİYEMDER Başkanı)
Güneydoğun'un tek ilacı İslam... Terör örgütü bunun farkında. Dolayısıyla İslami alanlara saldırmayı proje olarak geliştirdiler. Önce din görevlileriyle başladılar, sonra İHL'ne sıçradılar. Dini alanlar cami duvarıdır. Bu saldırganlara sadece buraların 'cami duvarı' olduğunu hatırlatıyoruz.

 

İŞTE SALDIRI ÂNI!

* Şırnak'ın Cizre ilçesindeki molotofkokteylli saldırı, güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, arkadaşlarının yurtta kaçıştığını gören bir öğrenci, dışarıda neler olup bittiğini öğrenmek için okulun kapısına çıkıyor. Ancak öğrencinin kapıya çıkmasıyla göstericiler molotofkokteyli ve taşla saldırmaya başlıyor. Molotofkokteyli isabet eden öğrenci, alevler içinde kalıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.