Başörtü için ilk adıma CHP'den tepki!

Başörtü için ilk adıma CHP'den tepki!

Başörtüsü için CHP'li vekil Prof. Nur Serter'den tepki...

Erdoğan-Kılıçdaroğlu arasındaki başörtüsü sorununun çözümü konusundaki buluşmasına CHP’li vekil Prof. Nur Serter'den tepki... 

 

Erdoğan-Kılıçdaroğlu arasındaki başörtüsü sorununun çözümü konusundaki buluşmasına Rektör yardımcılığı yaptığı dönemde başörtülü öğrenciler için İstanbul Üniversitesi’nde ikna odaları kuran CHP’li vekil Prof. Nur Serter ve yasağın mimarı İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Kemal Alemdaroğlu’ndan tepki geldi.

Star gazetesinin haberine göre, üniversitelerde ikna odaları kuran Nur Serter, “CHP geçmişini yalanlamadan başörtüsü sorununu nasıl çözecek” diye sordu. Alemdaroğlu da, “Türk-İslam devleti kurulmadan bu yasak kalkmaz” dedi.

İPTAL ETTİREN CHP’YDİ

CHP’nin başörtüsü kararını AYM’ye taşıyarak iptal kararı aldırdığının altını çizen Prof. Serter,  şöyle konuştu: “Biz bu iptali on yıl önce yaşamadık. CHP, 2008’de anayasanın laiklik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle AYM’ye götürdüğü sorun ile ilgili olarak nasıl bir hukuki düzenleme yapacak. CHP, bunu geçmişini yalanlamadan nasıl yapacak bilemiyorum. AYM’nin geçmişte aldığı kararlara yönelik fiili uygulama da ortada. Ben CHP’nin AK Parti’yle bu yasağın tamamen ortadan kaldırılmasına ilişkin bir arayış içine girmiş olduğunu görüyorum. Bu yasak üniversitede kalkarsa devlet memurları ve ilköğretim öğrencileriyle ilgili tartışmalar da başlar.”

ORTADA FİİLİ BİR YASAK YOK

CHP’li Prof. Sencer Ayata’nın saçın bir kısmının görüleceği formülüyle sorunun çözümü konusunda uzlaşma sağlanamayacağını belirten Serter, “Ortada YÖK’ün üniversitelere gönderdiği, başörtülü öğrencilerin derslere ve sınavlara alınmaması halinde öğretim üyeleri hakkında soruşturma açacağı genelge var. Ortada fiili bir yasak yok” diye konuştu

haber5.com

Etiketler :