Başörtü Yasağı Son Bulsun

Başörtü Yasağı Son Bulsun

28 Şubat’ın getirdiği başörtüsü yasağının kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı. İlk imza sanatçı, yazar, bilimadamı, gazetecilerden geldi

Darbe mağduru Türkiye, darbe girişimlerini yargılarken bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve aydın 28 Şubat’ın kurumsallaştırdığı başörtüsü yasağının kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Basın toplantısıyla duyurulan “28 Şubat 1000 yıl sürmez” kampanylasına Sezen Aksu ve Teoman gibi isimler de destek veriyor. Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği’nin (AKDER) ‘http://28subat1000yilsurmez.blogspot.com’ web adresinde imzaya açtığı bildiride “28 Şubat’ın temel taşı olan vahim başörtüsü yasağının kaldırılması” isteniyor. Bildiriyi şimdiye kadar 3000’e yakın bireysel,100 kadar da sivil toplum örgütü ve kuruluşu temsilcisi imzaladı. Gazeteci, akademisyen ve parti temsilcileri, sağduyu sahibi herkesi sadece kadınlara karşı uygulanan bu haksız yasağın karşısında olmaya davet ediyorlar.

KADINLAR AŞAĞILANMASIN

Bildiriye internet ortamında imza atan herkesle tek tek iletişime geçildiğini belirten AKDER Genel Sekreteri Neslihan Akbulut, “Sahte imza atılmasına karşı özellikle de ünlü isimlerle görüşüp hepsinden tek tek teyit aldık. Diğer imza veren destekçilerle de e-mailler aracılığıyla iletişim halindeyiz” dedi. “Bu ülke kadınlarının kıyafetleri yüzünden aşağılanmasını istemiyoruz” diyen herkesi başörtüsü yasağına karşı sesini yükseltmeye davet eden Neslihan Akbulut, “Başörtülü kadınların sabırla yaşayacağı bir 987 yılı daha yok. Bu yüzden sağduyu sahibi herkesi yasağın karşısında yer almaya, Hükümeti de yasağı hayatın her alanından kaldırması için derhal göreve davet ediyoruz” dedi.

Özgürlük imzacıları

Bildiriye imza verenler: Prof. Dr. Murat Belge, Ali Bayramoğlu, Sezen Aksu, Alper Görmüş, Prof. Dr. Ahmet İnsel, Prof.Dr. Baskın Oran, Teoman, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Halil Berktay, Zeynep Tanbay, Gülten Kaya, Fermani Altun, Hüseyin Ergün, Altan Tan, Sevan Nişanyan, Ergin Cinmen, Prof. Dr. Nüket Sirman, Prof. Dr. Arus Yumul, Merve Kavakçı, Mihail Vasiliadis, Prof. Dr. Fatmagül Berktay, Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, Fatma Bostan Ünsal, Etyen Mahçupyan, Kutluğ Ataman, Ayşe Hür, Cafer Solgun, Cihan Aktaş, Roni Marguiles, Oral Çalışlar, Orhan Miroğlu, Oya Baydar, Ömer Laçiner, Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, Doç. Dr. Levent Korkut, Doç. Dr. Mualla Kavuncu, Doç. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Doç. Dr. Zeynep Direk, Leyla İpekçi, Markar Esayan, Mehmet Atak, Prof. Dr. Mehmet Altan, Mehmet Atlı, Mustafa Akyol, Nagehan Alçı, Akif Emre, Nabi Yağcı, Nazlı Ilıcak, Nazmiye Yılmaz, Necla Koytak, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Prof. Dr. İlhami Güler, Prof. Dr. İhsan Dağı, Prof. Dr. Levent Köker, Prof. Dr. Melek Göregenli, Prof. Dr. Mithat Sancar, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. Yavuz Atar, Süreyya Önder, Sibel Eraslan, Yıldız Ramazanoğlu, Ufuk Uras, Yılmaz Ensaroğlu, Rober Koptaş, Zozan Özgökçe, Sedat Yurttaş, Sebahat Tuncel.

Bir daha 12 Eylül’ler, 28 Şubat’lar yaşanmasın

Doç. Dr Sevgi Kurtulmuş: Başörtüsü yasağının ilk mağdurlarındanım, geçen 13 yılda hiçbir şeyin değişmemiş olmasına inanamıyorum. Adalet duyusu olanlar bu yasağın kalkması için mücadele etmeli.

İnsan hakları savunucusu Şanar Yurdatapan: Ateist bir erkek olarak, başörtüsü kullanmasam da 28 Şubat mağduruyum. Kime dokunursa dokunsun yılanların öldürülmesi gerekir. Bir daha 12 Eylül’ler, 28 Şubat’lar yaşanmasın.

Doç Dr. Ferhat Kentel: 28 Şubat darbe silsilesinin son halkası. Artık başörtülü ve başörtüsüz her kesimden kadın yasaklara karşı birbirlerine destek oluyorlar.

Alev Erkilet: Kadınlara yönelik sistematik bir ayrımcılık. Artık gözyaşlarımız dökülmesin.

Gazeteci Aydın Engin: Ezilenlerin haklarının savunulmasında hiçbir hiyerarşiyi kabul etmiyoruz. Sorunu çözmek için 987 yıl beklemeye gerek yok. 987 saat yeterli. O da 41 gün eder. 13 yıl sabrettiniz. 41 gün daha sabredebilirsiniz.

Bilgi Üniversitesi eski rektör yardımcısı Erol Katırcıoğlu: Beni en çok etkileyen başörtülü öğrencilerimizle başörtüsüz öğrencilerimiz arasındaki ilişkiydi. Onlar destek oldular beraber ağladılar. Hepimiz özgür olmayınca, birimiz özgür olamayız.

Etiketler :