Başörtülü birinciye diploma yok

Başörtülü birinciye diploma yok

Torbalı Anadolu Lisesi dönem birincisi genç kız, mezuniyet gecesinin yapılacağı havuzbaşını Okul Müdürü’nün ‘kamusal alan’ ilan etmesi nedeniyle törene alınmadı. Müdür hakkında soruşturma açıldı.

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde, Torbalı Anadolu Lisesi’nin mezuniyet gecesinde başörtüsü skandalı yaşandı. Okul birincisi Şükran Koca’ya, özel sektöre ait bir tesiste havuz başında düzenlenen törende, Okul Müdürü Sonay Arsal’ın talimatıyla “kamusal alan” olduğu gerekçesiyle diploması verilmedi. Auqapolis Tesisleri’nde düzenlenen mezuniyet gecesinde Koca’nın yanı sıra Okul Müdürü Arsal kabul etmediği için diğer başörtülü öğrenciler Reyhan Altıparmak ve Büşra Şen’e de diploma verilmedi. Dereceye girenler anons edilirken Koca’ya sıra geldiğinde, “Okul birincisi Şükran Koca, mazeretinden dolayı sahneye çıkamayacaktır” dendi. Şükran Koca’nın ağabeyi Ferdi Koca, kızkardeşinin mağdur edildiğini vurgulayarak, “İstiyoruz ki dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmeyi amaçlayan Türkiye’de inanç özgürlüğü, düşünce özgürlüğü olsun. Bu haksızlıktan dolayı dört yılın ürünü olan diplomasını ve plaketini sahneye çıkarak alamadı. Okul birincisi olarak kütüğe adını çakamadı” dedi. Okul yönetiminin, Şükran Koca’nın yerine sahneye başka bir öğrenciyi çıkarma kararı aldığı, tepki olabileceği düşüncesiyle bundan vazgeçtiği de iddia edildi.

Bir tantana yaşansın istememiş!

 Okul Müdürü Sonay Arsal ise mezuniyet gecesinden önce Şükran Koca’nın ailesiyle görüştüğünü, “Şükran okul birincisi, onu sahnede görmek istiyoruz fakat türbanlı şekilde olmaz” dediğini aktardı. Arsal, “Malum seçim öncesindeyiz. Bir tantana yaşansın istemedim. Neticede bu bir okul etkinliği, başımız ağrısın istemedim” diye konuştu.İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağıp Üye, hem Torbalı Kaymakamlığı hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün soruşturma başlattığını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.